HATİPZADE: DİRENİŞ FİLİSTİN MİLLETİNİN TEK SEÇENEĞİDİR

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Hatipzade, işgal altındaki Filistin'deki son gelişmelere değinerek "Irkçılık, baskı, öldürme, hapsetme, mazlum Filistin halkının her gün aşağılanması ve Siyonist apartheid rejiminin çıplak bir şekilde teröre baş vurması, işgal altındaki tüm huzursuzluğun temel nedenleridir." diye konuştu. 

Görüntülenme: 784 Tarih: 09 Nisan 2022 19:09
HATİPZADE: DİRENİŞ FİLİSTİN MİLLETİNİN TEK SEÇENEĞİDİR

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yayımlanan bildiride; İşgalcilere karşı mücadelenin savunmasız Filistinlilerin meşru, açık ve doğal hakkı olduğu vurgulandı. Bu açıklamalara göre İsrail işgalci rejimi, Kudüs'te ve diğer Filistin topraklarında şiddetli zulüme baş vurarak Filistin için meşru savunma hakkı doğurmuştur. Dışişleri bakanlığı sözcüsü İran'ın Filistin davasına desteğini de vurguladı. 

Hatipzade, tüm milletleri, hükümetleri ve uluslararası toplumu, Siyonist apartheid rejiminin işgali ve terörüne karşı  Filistin halkının güvenliğini sağlamak ve Filistin'deki Siyonist saldırganlık ve mezalimleri önlemek için harekete geçmeye çağırdı. 

Açıklamasının devamında, Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Filistin krizinin tek çözümünün Filistin'in tüm temel sakinlerinin katılımıyla bir referandum düzenlemek olduğunu söyledi ve sahte Siyonist Rejim'in isyankar, yasalara saygısızık yapan mizacını göz önünde bulundurarak, direnişin Filistin milletinin tek seçim olduğunu vurguladı.

Tesnim Haber 

Yorumlar