ABD'DEN GASIP İSRAİL'E: RAMAZAN BOYUNCA YERLEŞKE KURULUM PLANLARINI ASKIYA ALIN

Siyonist web sitelerine göre, ABD İsrail'den şu anda İsrail'deki güvenlik gerilimleri zemininde Batı Şeria'da yerleşim yeri inşa etme planlarına devam etmemesini istedi. 

Görüntülenme: 596 Tarih: 08 Nisan 2022 22:57
ABD'DEN GASIP İSRAİL'E: RAMAZAN BOYUNCA YERLEŞKE KURULUM PLANLARINI ASKIYA ALIN

Bu talep Walla web sitesinin Biden yönetiminin son dört ay içinde İsrail'i Beyaz Saray'da Filistin Yönetimi ile bir toplantı yapmaya davet ettiğini açıklamasının ardından geldi.

Anlaşma konusuna gelince, İbranice Kanal 7 raporuna göre, konu ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'in geçen hafta ziyareti sırasında tartışmaya açıldı. İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Dışişleri Bakanı Yair Lapid ve Savaş Bakanı Benny Gantz ile yaptığı görüşmede Blinken, ABD'nin yakın vadede ve en azından Ramazan sonuna kadar yerleşim birimleri inşa etmeyi kabul etmenin Amerika'nın İsrail ilişkilerine zarar verecek bir adım olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz günlerde İsrail Savunma Bakanı'nın Batı Şeria'da yaklaşık 4 bin yerleşim birimini onaylayacağı söylendi ancak bu karar henüz onaylanmadı ve görünen o ki Amerikan muhalefeti Gantz'ın kararı onaylamasını engelliyor.

Tevhid Haber

Yorumlar