NETENYAHU'NUN PROVOKASYONU ÖNCESİ MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN

Bugün (6 Nisan Çarşamba) sabah işgalci siyonistlerden kalabalık bir grup Mescidi Aksa'ya baskın düzenledi. Olayın eski başbakan Binyamin Netanyahu'nun Mescidi Aksa'ya baskın düzenleyeceği günün sabahında gerçekleştirilmesi dikkat çekti. 

Görüntülenme: 814 Tarih: 06 Nisan 2022 13:12
NETENYAHU'NUN PROVOKASYONU  ÖNCESİ MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN

Kudüs'teki kaynakların verdiği bilgilere göre siyonistlerden 83 kişilik bir grup işgal askerlerinin himayesi altında Mescidi Aksa'ya baskın düzenledi. 

Baskına katılanların arasında aşırı siyonist, ırkçı ve saldırgan görüşleriyle öne çıkan yahudi milletvekili Yehuda Glick'in de yer aldığı ve onun Mescidi Aksa'nın sahası içinde yerleşimcilere yönelik bir konuşma yaptığı, bu konuşmasında onlara baskınlarını sürdürmeleri için teşvikte bulunduğu belirtildi. 

Bu baskının aynı zamanda siyonistlerin sağcı liderlerinden ve eski başbakan Binyamin Netanyahu'nun Mescidi Aksa'ya baskın düzenleyeceği günün sabahında gerçekleştirilmesi dikkat çekti. 

Netanyahu'nun bugün akşam saatlerinde Mescidi Aksa'ya baskın düzenlemeyi planladığı haber verildi. 

Bu arada işgalcilerin bazı ileri gelenleri yahudileri bugün Kudüs'te toplu bir harekete geçmeye çağırmışlardı. Böyle bir çağrı yapmalarının ise, Kudüs ahalisinin yeni bir kitlesel hareket başlatması endişesinden kaynaklandığı, kendilerinin de böyle bir hareketliliğe karşı hazırlıklı oldukları mesajı vermeyi amaçladıkları ifade edildi. 

İşgal rejiminin Dış İşleri Bakanı Yair Lapid de 3 Nisan Pazar günü Kudüs'ün Babu'l-Amud (Şam Kapısı) mıntıkasına baskın düzenlemişti. Onun baskınının ardından bölgeyi basan işgal askerlerinin Filistinlilere saldırıda bulunmaları üzerine çıkan çatışmalarda 19 Filistinli yaralanmıştı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar