BAE İLE İSRAİL KARŞILIKLI MUTABAKAT İMZALADI

Arap dünyasında, siyonist işgal rejimiyle ilişkilerini güçlendirmek suretiyle Filistin davasına ve halkına ihanet etmek için yarışa giren yönetimler sürekli bir adım daha öne geçme çabası içindeler.  

Görüntülenme: 630 Tarih: 05 Nisan 2022 23:18
BAE İLE İSRAİL KARŞILIKLI MUTABAKAT İMZALADI

Fas'ın Merakeş ile Tel Aviv arasındaki uçak seferlerinin sayısını haftada sekize çıkardığını duyurmasının hemen ardından Birleşik Arap Emirlikleri de dün (4 Nisan Pazartesi) işgal rejimiyle, deniz ulaşımı, karşılıklı bilgi paylaşımı ve stratejik ortaklık konusunda işbirliği için karşılıklı mutabakat zaptı imzaladı.

BAE'nin resmi haber ajansı durumundaki WAM tarafından yayınlanan habere göre BAE adına mutabakat zaptını bu ülkenin Enerji ve Alt Yapı Bakanı Suheyl El-Mezru'i, işgal rejimi adına da Ulaştırma ve Yol Güvenliği Bakanı Merav Michaeli imzaladı. İmzalama törenine bazı üst düzey yetkililer de iştirak etti. 

WAM'ın haberinde, bu işbirliği anlaşmasının işgal rejimiyle BAE arasında daha önce imzalanan ve karşılıklı çıkar ilişkilerini güçlendirmeyi öngören Abraham Anlaşması çerçevesinde geliştirilen işbirliğinin bir parçası olduğu ifade edildi.

Haberde, anlaşmanın her iki tarafın da deniz ulaşımıyla ilgili ihtiyaçlarının karşılanmasını, karşılıklı olarak deniz filolarından istifade etmelerini ve deniz ulaşımı güvenliği konusunda birbirlerinin imkânlarından yararlanmalarını sağlayacağına dikkat çekildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar