HAMAS'TAN BABU'L-AMUD AÇIKLAMASI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Kudüs Sözcüsü Muhammed Hamade, İsrail işgal rejiminin Dış İşleri Bakanı Yair Lapid'in işgal altındaki Kudüs'ün Babu'l-Amud bölgesine baskın düzenlemesinin son derece tehlikeli bir porovokasyon olduğuna ve bundan doğacak sonuçlardan da İsrail işgal rejiminin sorumlu olduğuna dikkat çekti.  

Görüntülenme: 761 Tarih: 04 Nisan 2022 22:53
HAMAS'TAN BABU'L-AMUD AÇIKLAMASI

Hamas Sözcüsü Hamade olayla ilgili açıklamasında; "Siyonist düşmanın Dış İşleri Bakanı Yair Lapid'in Babu'l-Amud'a baskın düzenlemesi ve onun ardından işgal güçlerinin işgal altındaki Kudüs'te bulunan halkımıza kurşun yağdırması işgalcinin Kudüs ve Mescidi Aksa hakkındaki çirkin planlarını uygulama konusunda ısrarlı olduğunun açık bir göstergesidir." ifadesine yer verdi. 

Hamade, bu tutumun bu mübarek ayda Filistin halkına ve ümmete yönelik tehlikeli bir provokasyon olduğunu belirterek doğacak sonuçlardan da işgal ordusunun komutanlarının sorumlu olacağını vurguladı. 

Hamade; "Halkımız Kudüs'ü ve Aksa'yı güçle ve bütün yollarla savunma konusunda kendine söz vermiştir." diye konuştu. 

Dün işgal rejimi Dış İşleri Bakanı Lapid'in Babu'l-Amud'a baskın düzenlemesinden sonra bölgede çatışmalar çıktı ve çatışmalarda en az 19 Filistinli yaralandı.

Babu'l-Amud'da Ramazan'ın birinci ve ikinci gününe tekabül eden Cumartesi ve Pazar günleri iki gün üst üste gerginlikler ve çatışmalar yaşandı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar