SİYONİST REJİM GÜÇLERİ BATI ŞERİA'DA ONLARCA FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

İşgal güçleri dün (4 Nisan) sabah; Cenin, Nablus, Beytlahim vilayetinde birçok Filistinliyi gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 712 Tarih: 04 Nisan 2022 15:00
SİYONİST REJİM GÜÇLERİ BATI ŞERİA'DA ONLARCA FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre İsrail işgal rejiminin askeri unsurları Cenin'in batısındaki Yamun kasabasına baskın düzenledi ve Fadi El-Ca'beri isimli genci evini basarak gözaltına aldı. 

El-Ca'beri'nin ailesi işgalci askerlerin evlerini eşkıya usûlüyle bastığını ve oğulları Ömer El-Ca'beri'yi aradıkları iddiasıyla evin bütün eşyalarını harabeye çevirdiklerini ifade etti. 

Yamun'da Filistinli gençler de baskın düzenleyen işgalci askerlere karşı çıktı ve bu yüzden Salihler Camisi mıntıkasında çatışmalar meydana geldi. Gençler bu sırada işgalcilerin araçlarını taşladı. 

Yamun kasabası iki gün önce (2 Nisan Cumartesi sabahı) Arrabe kavşağında iki arkadaşıyla birlikte şehit edilen ve İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadına mensup olan Saib Abahire'nin de memleketi. 

Nablus'ta ise işgal güçleri şehrin doğusundaki Eski Asker mülteci kampına baskın düzenlediler. Buradan Ali Ebu Salim ve Amid Ebu Reşid isimli gençleri evlerini basarak gözaltına aldılar. 

Bir başka baskın da dün gece Batı Şeria'nın güney kesimindeki Beytlahim'in batısında bulunan Husan köyüne yönelik olarak gerçekleştirildi. Bu köye baskın düzenleyen işgal güçlerine karşı duran gençlere işgalci askerler plastik mermilerle, gaz ve ses bombalarıyla saldırdı. Bu yüzden gençlerden bazıları gaz bombalarından etkilendiği için olay yerinde kendilerine müdahale edildi. 

İşgal güçlerinin bu köyden ayrıca Nasır Hamamire, Muhammed Nadir Sebatin ve Adurrahman Muhammed Hamamire isimli gençleri gözaltına aldığı haber verildi.

İşgal yönetimi Husan köyünün 13 bin dönümü bulan arazisinin %70'ini yahudileştirme faaliyetleri için gasp etmiş durumda. İşgal rejimi bu köyün arazisi üzerine Bitar Eylat adı verilen bir yahudi yerleşim merkezi inşa etti. Köyde 7500 Filistinli yaşıyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar