KORSAN İSRAİL BALIKÇI TEKNELERİNE SALDIRDI

Yerel kaynaklar, İsrail hücumbotlarının Han Yunus açıklarında bulundukları sırada Gazzeli balıkçı teknelerini kovaladığını ve onlara makineli tüfek ile ateş açarak hepsini kıyıya sürmeye çalıştığını bildirdi. 

Görüntülenme: 922 Tarih: 04 Nisan 2022 07:00
KORSAN İSRAİL BALIKÇI TEKNELERİNE SALDIRDI

Filistin Enformasyon Merkezi İngilizce bölümünün haberine göre, İsrail deniz kuvvetlerinin hemen her gün Gazzeli balıkçıları taciz edip, teknelerine zarar verdiği ve tutuklamalar yaptığı ifade edildi. Bazen balıkçılara silahlı saldırılarla müdehale ettikleri ve olaylar sonucunda balıkçılardan bazılarının yaralandığı hatta öldüğü kaynaklara geçmiştir.

1993 OSLO anlaşmasına göre, Filistinli balıkçıların Gazze kıyılarında 20 deniz miline kadar balık avlamalarına izin veriliyor olmasına rağmen; Korsan İsrail güçleri Gazze ablukasının bir parçası olarak, balıkçılık alanını kademeli olarak 6 ila 3 deniz mili arasında bir sınıra indirmeye çalışıyor.

Balıkçılar ve insan hakları grupları, Gazze'deki 2008-2009 savaşından bu yana İsrail ordusunun düzenli olarak kıyıya daha yakın bir deniz sınırı oluşturduğu ifade ediliyor.

kudusgunu.com

Yorumlar