İSMAİL HANİYE İLE KATAR DIŞİŞLERİ BAKANI AL TANİ BİR ARAYA GELDİ

Hamas'ın siyasi büro başkanı İsmail Haniye, Katar başbakan yardımcısı ve dışişleri bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman Al Tani ile Pazar günü Doha'da bir araya geldi. 

Görüntülenme: 1003 Tarih: 04 Nisan 2022 13:47
İSMAİL HANİYE İLE KATAR DIŞİŞLERİ BAKANI AL TANİ BİR ARAYA GELDİ

Filistin Enformasyon Merkezi İngilizce bölümünün haberine göre, Hamas yaptığı basın açıklamasında her iki tarafın da Filistin meselesindeki son gelişmeleri, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'daki gerginliğini ve İsrail işgal güçlerinin gerçekleştirdiği cinayetleri gözden geçirdiği belirtildi.

Hamas heyeti, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutsakların durumunu anlattı ve Gazze kuşatmasına ve Kudüs'ün Yahudileştirilmesine değindi. Delegeler, Filistin halkının İsrail'in planlarından haberdar olduğunu da vurguladı.

Heniyye liderliğindeki Hamas heyetinde Khaled Mishaal, Mousa Abu Marzouq ve Husam Badran yer aldı.

Heyet, Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani'nin Filistinlilere verdiği önemli desteği ve Katar'ın bu yılki hibesini yenilemesini memnuniyetle karşıladığını ifade etti. Ayrıca Katar'ın Filistinlilerin ulusal haklarına verdiği desteğe şükranlarını dile getirerek, Katar ve Filistin'in her zaman güçlü bir ilişki sürdüreceğini teyit ettiler.

kudusgunu.com

Yorumlar