SİYONİST İŞGALCİLER 4 BİN YENİ KONUT İNŞA EDİLMESİNİ İSTİYOR

İşgal rejimi gazetelerinden Yediot Ahronot’ta dün (3 Nisan Pazar) yayınlanan habere göre, Yahudi yerleşimciler işgal rejimi Ordu Bakanı Benny Gantz’dan yaklaşık 4 bin yeni konut inşası planını onaylamasını istedi. 

Görüntülenme: 1057 Tarih: 04 Nisan 2022 00:15
SİYONİST İŞGALCİLER 4 BİN YENİ KONUT İNŞA EDİLMESİNİ İSTİYOR

Gazete, Yahudi yerleşimcilerin taleplerinin Gantz’ın masasında olduğunu ve onay beklediğini, yerleşimcilerin Gantz’ı Yahudi yerleşiminin genişlemesine izin vermeyerek siyasi çıkar elde etmeye çalışmakla suçladıklarını yazdı.

Haberde ayrıca Yahudi yerleşimcilerin bu kadar çok sayıda konut inşası taleplerine gerekçe olarak son aylarda Yahudi yerleşim birimi inşasının sessiz bir şekilde durdurulmuş olduğunu öne sürdükleri kaydedildi.

Gazete, yeni konutlar inşa planının Selfit yakınlarındaki Tapuah ve Revava yerleşkelerini de kapsadığını ve mutaassıp Yahudiler için de bin konut inşa edileceğini bildirdi.

Planın tüm onaylardan geçtiği ve son olarak Gantz’ın onayını beklediği ifade edildi.

İşgal rejimi inşaat ve planlama komiteleri Filistinlilere inşaat ruhsatı vermezken, işgal güçleri de Filistinlilerin evlerini ve iş yerlerini izinsiz inşa edildiği gerekçesiyle yıkıyor.

Yıkım operasyonlarıyla Filistinlileri göçe zorlamak isteyen işgal rejimi, bir yandan da Yahudi yerleşimciler için sürekli yeni konutlar inşa ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar