KUDÜS MÜFTÜSÜNDEN ÇAĞRI: MESCİD-İ AKSA'YA SAHİP ÇIKIN

Kudüs ve Filistin Diyarı Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, bugünün (2 Nisan Cumartesi) Filistin'de Ramazan ayının birinci günü olduğunu duyurdu.  

Görüntülenme: 818 Tarih: 02 Nisan 2022 08:46
KUDÜS MÜFTÜSÜNDEN ÇAĞRI: MESCİD-İ AKSA'YA SAHİP ÇIKIN

Müftü Hüseyin, Filistin Fetva Evi mensuplarının, 1443 yılı Ramazan ayı hilalinin gözetlenmesiyle ilgili tespitleri değerlendirmek üzere Mescidi Aksa'da toplandığını, yapılan gözlemlere göre dün akşam Ramazan hilalinin görüldüğünün anlaşıldığını ve 2 Nisan Cumartesi itibariyle Ramazan ayının başladığının ilan edilmesine karar verildiğini belirtti.

Hüseyin açıklamasında bu vesileyle tüm İslam âleminin mübarek Ramazan ayını tebrik ettiğini dile getirerek, bu ayın bir itaat ve ribat ayı olduğunu, Kudüs ve Mescidi Aksa'da işgale karşı kararlılıkla direnişin sürdürülmesi gerektiğini hatırlattı.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) da Ramazan ayının girmesi münasebetiyle bir tebrik bildirisi yayınlayarak bu ayda Mescidi Aksa'ya sahip çıkılması için verilecek mücadelenin artırılması çağrısında bulundu. Hamas bildirisinde bu ayın tüm Filistin halkının ve bütün İslam ümmetinin birlik ve dayanışmasına vesile olması dileklerini de dile getirdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar