HAMAS İŞGALCİ İSRAİL'İ MESCİD-İ AKSA KONUSUNDA UYARDI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El-Aruri, Ramazan ayının arifesinde, işgalci İsrail rejimini Mescid-i Aksa'ya saldırı konusunda uyardı. 

Görüntülenme: 922 Tarih: 30 Mart 2022 06:13
HAMAS İŞGALCİ İSRAİL'İ MESCİD-İ AKSA KONUSUNDA UYARDI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El-Aruri, Ramazan ayının arifesinde, işgalci İsrail rejimini Mescid-i Aksa'ya saldırı konusunda uyardı.

 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El-Aruri, Lübnan merkezli Al Mayadeen TV kanalına yaptığı açıklamada, “Şu anda Siyonist düşmanın ve bölgedeki bazı ülkelerin mübarek Ramazan ayında gerginlikleri önlemek için harekete geçtiklerine tanık oluyoruz. Çeşitli taraflara güçlü mesajımız şu; Mescid-i Aksa'ya yönelik yapılacak herhangi bir saldırı işgalcilere cehennem kapılarının açılacağı anlamına gelir.” dedi.

 

Siyonist düşmanın şimdi Kudüs ve Mescid-i Aksa sınavıyla karşı karşıya olduğunu belirten Aruri, “Kudüs, kutsal mekânlar ve Mescid-i Aksa bizim için kırmızı çizgidir. Artık işgalcilerin bunu anlamasının zamanı gelmiştir.” ifadesini kullandı.

 

Aruri, Gazze'deki 11 günlük savaşa atıfta bulunarak, “Kudüs Kılıcı Savaşı'nda uzun bir savaşa hazırdık. Bu uzun bir savaşın başlangıcıydı.” açıklamasını yaptı.

 

Salih El-Aruri, sözlerine şöyle devam etti:

 

“Kudüs Kılıcı Savaşı, düşmana tehlikenin boyutunu gösterdi ve en önemlisi, rejimin iç güvenlikten yoksun olduğunu ispatladı.Çünkü 1948’de işgal edilmiş topraklarda yaşayan Filistinliler de Kudüs ve Gazze sakinlerini desteklemek için ayağa kalktı.

 

Filistin halkının, Seyyid Hasan Nasrullah'ın Kudüs'e saldırmanın bölgesel bir savaş anlamına geldiği şeklindeki açıklamasını dikkate alması gerekir. Sadece Hizbullah'la değil, birçok hareket, ülke ve halkla da ciddi temaslarımız var ve sorumlu bir şekilde işbirliği yapıyoruz.”

 

Hamas'ın Batı Şeria sorumlusu, yeni bir savaş çıkması halinde Batı Şeria'nın patlayacağını da sözlerine ekledi.

 

Mayıs 2021’de Siyonist İsrail’in saldırılarına karşı "Kudüs'ün Kılıcı" adını verdikleri operasyonları başlattıklarını duyuran Hamas'ın öncülüğündeki Gazze’deki direniş grupları benzeri görülmemiş bir harekat düzenledi.

 

Tel Aviv başta olmak üzere, birçok şehre toplam 4 bin 300 füze atan Hamas, işgalci Yahudilere korku saldı.

 

Siren seslerinin kesilmediği işgalci şehirlerinde Siyonist Yahudiler kafalarını sığınaklardan çıkaramadı.

 

Rasthaber

Yorumlar