TÜM DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE YEMEN'DE HER 1O DAKİKADA BİR ÇOCUK ÖLÜYOR

‘Yemen Kuşatmasını Kırma’ Halk Komitesi başkanı, 1,2 milyon Yemenlinin tıbbi hizmetlere erişimi olmayan hastalıktan muzdarip olduğunu açıkladı. 

Görüntülenme: 1008 Tarih: 27 Mart 2022 00:55
TÜM DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE YEMEN'DE HER 1O DAKİKADA BİR ÇOCUK ÖLÜYOR

‘Yemen Kuşatmasını Kırma’ Halk Komitesi başkanı Abdullah Şaban, el-Alem TV'ye verdiği röportajda, 450 bin hastanın tedavi için acilen yurt dışına çıkması gerektiğini, ancak San'a Havaalanı ve diğer limanların Suudi koalisyonu tarafından kapatıldığını ve kuşatıldığını söyledi.

Abdullah Şaban, Yemen kuşatmasının ülkedeki hastaneleri çok olumsuz etkilediğini, bunun da hastalığın tırmanmasına ve dolayısıyla hasta sayısının artmasına neden olduğunu ifade etti.

Yemenli yetkili, Yemen'de her 10 dakikada bir çocuğun öldüğünü vurgulayarak, Yemen'de çocuk ölümlerinde ciddi artış olduğu konusunda uyardı.

Abdullah Şaban, akaryakıt ve petrol türevleri krizi ve elektrik kesintileri nedeniyle diyaliz merkezlerinin artık çalışmadığını ve bunun da böbrek nakli merkezlerinin kapanmasına yol açtığını belirtti.

Abdullah Şaban, "Yemen halkı soykırım altında yaşıyor. Önceleri kuşatmanın askeri ve bireysel eylemlerin sonucu olduğunu düşünüyorduk. Ama şimdi Yemen toplumunu yok etmek ve içinde geniş bir çatlak yaratmak isteyenlerin işin içinde olduğuna kesinlikle inanıyoruz." dedi.

rasthaber

Yorumlar