EMİR ABDULLAHİYAN BAZI FİLİSTİNLİ LİDERLERLE GÖRÜŞTÜ

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Suriye’nin ardından Perşembe günü öğleden sonra bölgeye yaptığı ziyaretlerin dördüncü durağı olan Beyrut'a geldi ve Beyrut’ta bulunan Filistinli şahsiyetler ve liderlerle görüştü. 

Görüntülenme: 716 Tarih: 25 Mart 2022 12:22
EMİR ABDULLAHİYAN BAZI FİLİSTİNLİ LİDERLERLE GÖRÜŞTÜ

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Suriye’nin ardından Perşembe günü öğleden sonra bölgeye yaptığı ziyaretlerin dördüncü durağı olan Beyrut'a geldi ve Beyrut’ta bulunan Filistinli şahsiyetler ve liderlerle görüştü.

 

Hüseyin Emir Abdullahiyan Beyrut'a girişinde gazetecilere şunları söyledi: ‘Bugün Beyrut'tayız çünkü iki ülke arasındaki ilişkiler çok iyi düzeydedir ve Lübnanlı üst düzey yetkililerle ikili, bölgesel ve uluslararası konularda düzenli ve yapıcı istişarelerimiz var. Beyrut'a yaptığım son ziyaretten bugüne kadar bölgesel ve uluslararası arenada birçok gelişme yaşandı ve İran İslam Cumhuriyeti ve Lübnan'da var olan çabalar göz önüne alındığında kıymetli Lübnan yetkilileriyle daha detaylı istişarelerde bulunmak gerekiyor.

Bir kez daha Lübnan’a desteğimizi ve önemli ticari ve ekonomik işbirliğimizi sürdürmeye hazır olduğumuzu yineliyoruz. Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile bir ay önce Münih'te yaptığım bir görüşmede, kendisine İran İslam Cumhuriyeti'nin Lübnan'da iki adet 1000 megavatlık elektrik santrali kurmaya ve ticari ve ekonomik işbirliğini tam anlamıyla geliştirmeye hazır olduğunu açıkladım. Bugün İran'ın aziz halkından Lübnan'ın tüm kıymetli halkına sıcak mesajlar taşıyorum.’

Bu ziyaret, Emir Abdullahiyan'ın göreve başlamasından bu yana Lübnan'a yaptığı ikinci ziyaret.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Moskova'ya giderek Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüştükten sonra 6 Ekim 2022’de Lübnan'a gitti. Emir Abdullahiyan bu ziyaret sırasında, Lübnanlı yetkililer ve şahsiyetlerle ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler hakkında görüştü.

Beyrut'a giden Emir Abdullahiyan, Lübnan'da yeni hükümetin kurulmasından dolayı, bu ülkenin büyük ve dirençli halkını tebrik ederek gazetecilere şunları söyledi:

‘İran İslam Cumhuriyeti'nin Lübnan'ı desteklemeye devam edeceğini yüksek sesle ilan etmek için Beyrut'taki meslektaşlarımla birlikteyim. Lübnan'a yönelik yaptırımları tüm gücümüzle kırmak için Lübnan halkının yanında olacağız. İran her zaman bu ülkenin milletinin ve hükümetinin yanında olacaktır.’

Emir Abdullahiyan ayrıca 20 Şubat’ta da 58. Münih Güvenlik Konferansı'nın oturum aralarında Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile bir araya geldi ve Mikati, İran İslam Cumhuriyeti'nin desteğini takdir etti ve şunları söyledi: ‘Lübnan halkı ve hükümeti, İran'ın bu ülkede istikrar ve barışa verdiği desteği unutmayacaktır.’

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Çarşamba günü de Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Dışişleri Bakanı Faysal Miktad ve Suriye Cumhurbaşkanının ulusal güvenlik danışmanı Ali Memlük ile bir araya geldi.

Rasthaber

Yorumlar