HİZBULLAH SİLAHLARINI SİYONİST REJİME DOĞRULTMUŞTUR

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı, Hizbullah silahlarının Siyonist düşmana doğrultulduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 867 Tarih: 25 Mart 2022 01:03
HİZBULLAH SİLAHLARINI SİYONİST REJİME DOĞRULTMUŞTUR

El-Menar haber ajansının aktardığına göre Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Hizbullah'ın Cebel ve Kuzey'deki seçim kampanyasının başlangıç töreninde yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Hizbullah hükümet pozisyonu aramıyor, halka hizmet etmeye çalışıyor."

Şeyh Naim Kasım, "Direniş silahı Siyonist düşmana doğrultulmuştur; bizim silahımızın ülke içi ile hiçbir ilgisi yoktur." dedi.

Hizbullah yardımcısı, halkın sandıktaki oylarıyla kimi istediklerini söyleyeceğini belirtti.

Naim Kasım, açıklamasının devamında, "Biz karışıklığı önlemeye çalışıyoruz ve her zaman karışıklığı engellemeye çalıştık, bazıları ise karışıklık ve fitneyi amaçlarına ulaşmak için kullanıyor. Hizbullah, İslam ve Hristiyanlık arasında ve ulusal birlik çerçevesinde barış içinde bir arada yaşama ile ilgilenmektedir." dedi.

Belirtmekte fayda var; Lübnan'da parlamento seçimlerine katılmak için verilen süre Salı akşamı sona erdi. Seçimlere katılmak için 155'i kadın 1.043 aday kayıt yaptırdı. Bu adaylar 128 sandalyeli parlamento için yarışıyor. Lübnan eski Başbakanı Saad Hariri ve el-Mustakbel grubu seçimlerde yarışmıyor.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, Hizbullah'ın seçim programı hakkında yaptığı son konuşmada şunları söyledi:

"Seçim sloganımız 'Kalıyoruz, destekliyoruz ve inşa ediyoruz' ve seçim kampanyamız bu slogan çerçevesinde gerçekleşecektir. Bir seçim planımız var ama bu plan Hizbullah'a siyasi bir belge sunmak değil, önümüzdeki yıllarda gerçekleştirilebilecek gerçek hedefler manasındadır. Seçim programımız 2018 programı ve önceki programlara dayalı olup, aynı zamanda yeni gelişmeler ve olaylar da değerlendirilmiştir. Bazı hedefler sabit olduğundan, bazılarına ulaşılır ve bazılarının takibinde olunması gerekir. Seçim programımız son birkaç aydır değerlendiriliyor ve şu anda son aşamalarında ve yakında açıklanacak."

rasthaber

Yorumlar