ŞEYH NAİM KASIM: İÇ SORUNLAR SİYONİST REJİMİ ZAYIFLATTI

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı, Siyonist rejimin zayıflamasına değinerek, bu rejimin hayatta kalmaya çalıştığını söyledi. 

Görüntülenme: 884 Tarih: 21 Mart 2022 18:17
ŞEYH NAİM KASIM: İÇ SORUNLAR SİYONİST REJİMİ ZAYIFLATTI

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım Pazar günü, Hizbullah'ın rakiplerinin seçimlerdeki gayri tabii davranışlarını şiddetle eleştirdi ve bu çabaların başarısız olacağını söyledi.

Şeyh Naim Kasım şu ifadelerde bulundu: 'Oy almak için medyada Hizbullah'a saldıran herkes, Hizbullah ile savaşmak için aldığı tüm paraya rağmen başarısız olacaktır.

Bu kişi ve kurumlar bir sonraki parlamento seçimlerini kaybedecektir.'

Şeyh Naim Kasım Lübnan hükümetinden şunları istedi: 'Lübnan halkının sorunlarını çözmek için bir çözüm arayın ve Lübnan halkının yaşam koşullarını iyileştirecek bir plan oluşturun.'

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı sözlerine şöyle devam etti: 'Siyonist rejim bugün hayatta kalma mücadelesi veriyor Siyonistlerin endişesi İran'ın nükleer anlaşmasından dolayı giderek artıyor ve bu anlaşma direniş ekseninin gücünü artıracaktır. Sonuç olarak, Siyonist rejimle mücadele gücü de artacaktır.

İç sorunlar Siyonist rejimi zayıflattı, ABD'nin dünyadaki saldırı ve işgalleri kimsede saygı bırakmadı. Çünkü bu ülke güvenli ülkeleri yok ediyor.'

Şeyh Naim Kasım Avrupa'daki mülteci krizine de değindi ve şunları söyledi: 'Avrupalıların mülteciler konusunda asla insanlıkları yok. Çünkü ülkelerinin kapılarını sadece beyazlara açmışlardır.

Şeyh Naim Kasım bu hareketin cumartesi akşamki seçim kampanyasında da şunları söyledi: 'Hizbullah seçimlere siyasi bir projeyle girmiştir ve Hizbullah'ın sloganı "Kalacağız, destekleyeceğiz ve inşa edeceğiz"dir. Sahada kalıp toprağa, namusa, insanlığa ve haysiyete sahip çıkacağız, devlet kurumlarını ve halkın yararına olan her şeyi inşa edeceğiz. Lübnan kendi topraklarının efendisi olmalıdır. Topraklarımızın geri kalanını özgürleştirmeli ve bu toprakları korumalıyız. Anayasaya uyulmasını talep ediyoruz. Lübnan'da kanun, vatandaşların hak ve görevlerinin merciidir.

Diyalog adı altında ve darbe yapmak amacıyla dışarıdan yardım istenmemelidir. Dış baskıyla yapılan görüşmelere değil, Lübnanlılar arasında görüşleri yaklaştırmak için yapılan görüşmelere inanıyoruz.'

Hizbullah'ın bu yetkilisi, 14 Mart grubu (Suudi Arabistan'a bağlı) arasındaki büyük ihtilaflara değinerek şunları söyledi: 'ABD, güçlü ve dirençli bir Lübnan'ı kimliksizleştirmeye çalışıyor, ancak direnişe dayalı bir hükümet çizgisi varken hedeflerine ulaşamayacaktır.'

19 Ekim'de Lübnan parlamentosu, 27 Mart'ta parlamento seçimleri düzenlemeyi kabul etti. Lübnan sistemi parlamenterdir ve başbakan ve cumhurbaşkanı bu parlamentonun içinden çıkmaktadır. Bu nedenle dört yılda bir düzenlenen bu ülkedeki parlamento seçimleri özel bir önem taşımaktadır.

Bir önceki seçim, beş yıllık bir gecikmenin ardından dokuz yıl aradan sonra ilk kez 8 Mayıs 2018'de yapılmıştı.

Rasthaber

Yorumlar