FİLİSTİN KURTULUŞ ÖRGÜTÜNDEN SİYONİST REJİME UYARI

Filistin Kurtuluş Örgütü FKÖ Siyonist rejime uyarıda bulundu. 

Görüntülenme: 873 Tarih: 20 Mart 2022 04:01
FİLİSTİN KURTULUŞ ÖRGÜTÜNDEN SİYONİST REJİME UYARI

Filistin Kurtuluş Örgütü FKÖ Siyonist rejime uyarıda bulundu.

 

El-Kudüs el-Arabi'nin bildirdiğine göre FKÖ dün yayınladığı bildiride Siyonist işgalcilerin yerleşimcilere, karakollarda ve Filistinlilerin tarlaları ve bundan önce tahliye ve yıkım kararı verilen bölgelerde sözde "ulusal" hizmette bulunmalarına izin verildiğini duyurdu.

 

Söz konusu bildiride, sözde söz konusu ulusal hizmet izni başta olmak üzere kasabaların kontrol noktalarında ve çiftliklerde işgalci faaliyetlerini genişletme planlarının sonuçları konusunda uyarıda bulunarak, bunun Filistin topraklarında işgalci yerleşke siteleri ve yerleşim alanlarını genişletmek için resmi bir kılıf olduğunu belirti.

 

Çiftlik projeleri, Batı Şeria'daki yerleşim yerlerinde Yahudilerin varlığı için en yaygın ve geniş kalkınma projelerinden biridir. Yapılan araştırmalara göre Filistin vatandaşlarına ait yaklaşık 50 çiftliğin hali hazırda yapım aşamasında olduğu tahmin ediliyor.

 

Filistin kaynakları, Siyonist rejimin Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde yaklaşık 200 Filistin yerleşimini "yasadışı" ilan ettiğini belirtiyor.

Rasthaber

Yorumlar