HAMAS LİDERİNİN AİLESİ OĞULLARI İÇİN HUKUKSAL MÜDAHALE İSTEDİ

Mahmut Abbas yönetimi tarafından tutuklanan ve hapiste tutulan siyasi tutuklu Ahmed İzzuddin Amarine'nin ailesi çocuklarının serbest bırakılması için insan hakları kuruluşlarının ve hukukçuların müdahalede bulunmaları çağrısı yaptı.  

Görüntülenme: 1112 Tarih: 18 Mart 2022 18:42
HAMAS LİDERİNİN AİLESİ OĞULLARI İÇİN HUKUKSAL MÜDAHALE İSTEDİ

Mahmut Abbas yönetimi tarafından tutuklanan ve hapiste tutulan siyasi tutuklu Ahmed İzzuddin Amarine'nin ailesi çocuklarının serbest bırakılması için insan hakları kuruluşlarının ve hukukçuların müdahalede bulunmaları çağrısı yaptı. 

Hamas'ın şu an esir olan liderlerinden İzzuddin Amarine'nin oğlu olan mühendis Ahmed'in Cenin'deki güvenlik organları tarafından beş günden beri siyasi sebeplerle gözlem altında tutulduğu ve serbest bırakılması için yapılan girişimlere olumlu karşılık verilmediği belirtildi. 

Amarine'nin ailesi çocuklarının hayatından Filistin Yönetimi'ne bağlı Koruyucu Güvenlik biriminin sorumlu olduğunu dile getirirken onun derhal serbest bırakılmasını istedi. 

Bu arada, işgal rejiminin Mecdu hapishanesinde esaret altında tutulan baba İzzuddin Amarine de cezaevinden gönderdiği mektupta oğlunun Filistin güvenliği tarafından tutuklanmasının, aslında siyonist işgal güçlerinin rollerini tamamlama amacı taşıdığına, bu rejimin kendisinin ailesini tutuklama ve uzaklaştırma başta olmak üzere bütün zulüm yöntemlerine başvurarak hedef almaya çalıştığına dikkat çekti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar