İRAN DEVRİM MUHAFIZLARI NÜKLEER TESİSE SABOTAJ HAZIRLIĞINDAKİ ÇETEYİ ÇÖKERTTİ

İran Devrim Muhafızları, Siyonist Rejim adına çalıştığı ve Fordo Nükleer Tesisine sabotaj hazırlığında olan kişilerin gözaltına alındığını duyurdu. 

Görüntülenme: 800 Tarih: 17 Mart 2022 21:28
İRAN DEVRİM MUHAFIZLARI NÜKLEER TESİSE SABOTAJ HAZIRLIĞINDAKİ ÇETEYİ ÇÖKERTTİ

İran Devrim Muhafızları, Siyonist Rejim adına çalıştığı ve Fordo Nükleer Tesisine sabotaj hazırlığında olan kişilerin gözaltına alındığını açıkladı.

İran devlet televizyonuna göre, Siyonist Rejim adına çalışan şebeke üyelerinden birinin IR6 santrifüjlerinin bulunduğu bölümde çalıştığı ve diz üstü bilgisayardan bağlandığı internet aracılığıyla bilgileri sızdırma girişiminde bulunduğu kaydedildi.

Haberde, gözaltına alınan şebeke üyelerinin sayısı ve kimlik bilgilerine ise yer verilmedi.
Devrim Muhafızları Nükleer Komutanlığı, istihbarat birimi ile birlikte ülkenin Fordo nükleer tesislerine yönelik en büyük sabotajlardan birini engellemeyi başardı. Sabotaj timinin Nevruz bayramından önce eylemlerini gerçekleştirmeyi planladığı belirtildi.

Şubat 2021'de Fordo Nükleer Tesisi'nde gelişmiş IR2M ve IR6 santrifüj makinelerinin yerleştirildiğini bildirilmişti.

İran İslami Şura Meclisi, nükleer faaliyetleri hızlandırmayı hedefleyen "Yaptırımların Kaldırılması ve İran Ulusunun Çıkarlarının Korunması için Stratejik Eylem Planı" yasasını çıkarmıştı. Bu yasa, İran Atom Enerjisi Kurumu'nun uranyumu en az yüzde 20 zenginleştirmeye başlamasını ve düşük düzeyli zenginleştirilmiş uranyum stoklarını artırmasını zorunlu kılıyor.

Tesnim Haber Ajansı

Yorumlar