DİYALA KENTİ MÜSLÜMAN ALİMLER BİRLİĞI BAŞKANI AL MAMOURİ ERBİL'DEKİ MOSSAD ÜSSÜNÜN FAALİYETLERİNİ İFŞA ETTİ

Irak'ın Diyala eyaletindeki Müslüman Alimler Birliği Başkanı, Mossad'ın Erbil'deki karargahının, Haşd Şabi komutanlarını ve İranlı nükleer bilim adamlarını hedef alan terörist unsurların toplanma yeri olduğunu duyurdu. 

Görüntülenme: 1117 Tarih: 16 Mart 2022 11:23
DİYALA KENTİ MÜSLÜMAN ALİMLER BİRLİĞI BAŞKANI AL MAMOURİ ERBİL'DEKİ MOSSAD ÜSSÜNÜN FAALİYETLERİNİ İFŞA ETTİ

Al-Maluma haber sitesine açıklama yapan Cabbar el-Ma’muri, karargahın Irak Halk Seferberlik Örgütü komutanlarına ve İran İslam Cumhuriyeti'nin nükleer bilim adamlarına karşı suikast ekipleri toplamak için kullanıldığını söyledi.

 Erbil'de ve Irak'ın diğer bölgelerinde Mossad karargahının varlığının tüm Irak halkını endişelendirdiğini vurguladı;  Çünkü bu karargahlar Irak'ı korkunç girdaplara sürükleyecek ve varlığının bu ülkede kaos yaratmaktan başka bir amacı yok.

 Iraklı yetkili, Mossad'ın Erbil'deki karargahı hakkında kamuoyunun aydınlatılması ve derhal soruşturma başlatılması gerektiğini belirterek sözlerini sonlandırdı. Hali hazırda Irak anayasası, Irak topraklarında herhangi bir Siyonist varlığına karşı çıkıyor.

El-Ma'muri, Mossad'ın gizli karargahının sadece Erbil'de değil, diğer beş ilde de bulunduğunu ve çalışmalarının beş ana hedefe odaklandığını ve bunların en belirginlerinin fitne, etnik ve mezhepsel çatışma, nefret, suikast, ahlaki yozlaşma, yaygın uyuşturucu dağıtımı ve gençler arasında sefahat olmak üzere beş ana hedefe odaklandığını söyledi.

Ma’muri, "Irak halkı, Erbil yetkililerinin Mossad rejimlerinin varlığını inkar etme çabalarına inanmıyor, çünkü bu rejimlerin yıllardır var olduğunu anladılar ve İsrail'e petrol satışı bunun en iyi kanıtı" dedi.

 Irak medya kaynakları Pazar sabahı Irak Kürdistan bölgesindeki Erbil şehrinde korkunç patlamaların duyulduğunu bildirdi ve Sabrin News haber kanalı, bir güvenlik kaynağının Erbil'de iki gelişmiş İsrail Mossad eğitim merkezinin vurulduğunu söylediğini aktardı.

Pazar günü öğle saatlerinde İslam Devrim Muhafızları Birliği (IRGC), Siyonist komplonun stratejik hedefine nokta atışı füzelerle cevap verdiğini belirten bir bildiri yayınladı. Bildiride: "Herhangi bir kötülüğü tekrarlamak sert, kararlı ve yıkıcı tepkilerle karşı karşıya kalacaktır" ifadeleri yer aldı.

rasthaber

Yorumlar