SİYONİST REJİMİN SALDIRISINDA 3 FİLİSTİNLİ GENÇ ŞEHİT OLDU

Bugün (15 Mart Salı) Filistin'in Batı Şeria bölgesinde, Kudüs'te ve 1948'de işgal edilmiş bölgede üç Filistinli genç şehit edildi. Birçok kişi de yaralandı.  

Görüntülenme: 925 Tarih: 15 Mart 2022 17:07
SİYONİST REJİMİN SALDIRISINDA 3 FİLİSTİNLİ GENÇ ŞEHİT OLDU

Bugün (15 Mart Salı) Filistin'in Batı Şeria bölgesinde, Kudüs'te ve 1948'de işgal edilmiş bölgede üç Filistinli genç şehit edildi. Birçok kişi de yaralandı. 

İşgal güçlerinin Batı Şeria'nın kuzey kesimindeki Nablus'un doğusunda yer alan Balata mülteci kampına bugün sabah, aranan bazı kişileri yakalamak istedikleri iddiasıyla düzenledikleri baskında bir Filistinli genç şehit edilirken, yedi kişi de yaralandı. 

Nablus'taki Kızılay teşkilatına bağlı Acil Yardım ve Olağanüstü Durum Merkezi Müdürü Ahmed Cibril, 17 yaşındaki Nadir Heysem Reyyan isimli gencin Balata mülteci kampında işgal güçlerinin mermileriyle şehit edildiğini açıkladı. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri arandığı söylenen Ammar Fayiz Arafat isimli genci ele geçirme iddiasıyla Balata mülteci kampına Kudüs Caddesi üzerinden baskın düzenledi. 

Bu baskın üzerine çatışma çıktığı ve yedi kişinin yaralandığı, bunlardan birinin 14 yaşında çocuk olduğu, birinin durumunun ağır olduğu ve Rivedya Hastanesi'ne nakledildiği belirtildi. 

Bu arada Wafa Haber Ajansı'nın yayınladığı habere göre, Balata'daki olaylardan iki saat sonra Kudüs'ün kuzeyindeki Kalendiya mülteci kampında da bir Filistinli genç şehit edildi. 

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasında Kalendiya'da şehit edilen gencin isminin Ala Şehham olduğu ve yirmili yaşlarda olduğu belirtildi. 

Burada altı Filistinli gencin de gerçek mermilerle yaralanmaları sebebiyle Filistin Tıp Merkezi'ne nakledildiği belirtildi. 

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre işgal güçlerinin Kalendiya'ya baskın düzenlemesi üzerine çatışmalar çıktı. 

Bugün sabah işgalciler tarafından bir başka cinayet de Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde Arap kıyafetleri giyen bir birim tarafından gerçekleştirildi. Bu cinayetin Nakab bölgesindeki Rahat şehrinde gerçekleştirildiği haber verildi. 

İşgal polisi bugün sabah Rahat şehrinde güvenlik elemanlarının bazı şüphelileri yakalamaya çalışmaları esnasında saldırıya uğradığını ve öldürülen kişinin üzerinde bir tabanca bulunduğunu ileri sürdü. 

Rahat şehrinde şehit edilen gencin adının Sind El-Herbed olduğu haber verildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar