İŞGALCİ İSRAİL'DEN EL HALİL'DE YENİ YIKIM KARARI

İsrail işgal yönetimi yetkililerinin dün (14 Mart Pazartesi) Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil'e bağlı Mesafir Yatta kasabasının Şi'abu'l-Batem köyünde sekiz eve ve bir okula çalışmanın durdurulması ve yıkım ihtarı tebliğ ettiği haber verildi.  

Görüntülenme: 703 Tarih: 15 Mart 2022 20:45
İŞGALCİ İSRAİL'DEN EL HALİL'DE YENİ YIKIM KARARI

İsrail işgal yönetimi yetkililerinin dün (14 Mart Pazartesi) Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil'e bağlı Mesafir Yatta kasabasının Şi'abu'l-Batem köyünde sekiz eve ve bir okula çalışmanın durdurulması ve yıkım ihtarı tebliğ ettiği haber verildi. 

El-Halil'in güneyindeki dağlık bölgelerde faaliyet yürüten koruma ve direniş komitelerinin genel organizatörü Fuad El-Amur, Şi'abu'l-Batem köyünün karışık eğitim veren ilkokulunda 50'den fazla çocuğun eğitim gördüğünü ve işgal yönetiminin bu okula çalışmanın durdurulması ve yıkım ihtarı gönderdiğini ifade etti. 

El-Amur ayrıca Izzat En-Neccar'ın iki evine, İsa İshak Cebbarin'in evine, El-Mevan İbrahim Cibril Cebbarin'in evine, Fadl En-Neccar'ın evine, Cihad Cebbarin'in evine, Mahmud Yusuf Cebbarin'in evine ve Hazim Cebbarin'in evine de işgal görevlileri tarafından yıkım ihtarının tebliğ edildiğini söyledi. 

El-Amur, işgal rejiminin Mesafir Yatta civarındaki yahudi yerleşim merkezlerini genişletmek amacıyla son dönemde birçok ev ve ağıl sahibine çalışmanın durdurulması ve yıkım ihtarı gönderdiğine dikkat çekti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar