FİLİSTİN DİRENİŞİ: ERBİL'DEKİ İRAN OPERASYONU BİR DİRENİŞ İŞARETİDİR

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, İran devrim muhafızlarının Mossad'ın Irak'ın Erbil kentindeki karargahına füze saldırısı düzenlemesini takdir etti. 

Görüntülenme: 643 Tarih: 15 Mart 2022 09:47
FİLİSTİN DİRENİŞİ: ERBİL'DEKİ İRAN OPERASYONU BİR DİRENİŞ İŞARETİDİR

İran Basınına göre, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi yayınladığı bildiride, İran'ın  siyonist İsrail'e doğru zamanda acı bir darbe indirebileceğini kanıtladığını belirterek, Devrim Muhafızlarının balistik füze operasyonunun bunu ispatladığını bildirdi. 

Filistin İslami Cihat hareketinin istihbarat başkanı Davud Şahab, Irak'ın Erbil kentindeki siyonist İsrail'e bağlı merkeze düzenlenen  saldırıyı överek,  "İran'ın Siyonist düşmana yönelik saldırıları, düşmanı kuşatmak ve yayılmasını önlemek için önemli bir gelişmedir.'' dedi. 

Irak'taki el-Nuceba İslami Direniş Hareketi'nin genel sekreteri Şeyh Ekrem el-Kaabi, İran Devrim Muhafızları'nın füze saldırısında Siyonist merkezin hedef alındığını belirterek, ''Barzani ailesi ülkeyi zayıflatmak ve parçalamak için Irak düşmanlarına sığınmakta, böylece Kürdistan bölgesini Irak'tan ayırmaya çalışmaktadır.'' dedi. 

Iraklı alimlerden Şeyh Cevad el'Halisi de, Siyonist rejimin casus örgütünün Kuzey Irak'taki varlığına atıfta bulunarak, "Siyonist rejim, Irak Kürdistan bölgesini Tahran, Bağdat ve Ankara arasında düşmanlık kaynağı yapmıştır.'' dedi.

Iraklı kaynaklara göre, Pazar sabahı Devrim Muhafızları'nın füze operasyonunda en az dokuz Mossad subayı öldü ve birkaç kişi de yaralandı.

Bu arada, bazı kaynaklar Mossad karargahının tamamen yıkıldığını bildirdi.

 

Parstoday

Yorumlar