HİZBULLAH'TAN SUUD REJİMİNE: "SAKIN ALLAH'I ZALİMLERİN YAPTIKLARINDAN HABERSİZ SANMAYIN!"

Hizbullah Hareketi şunları söyledi: 'Katil Al-i Suud rejiminin Arap Yarımadasındaki mümin gençleri öldürmesi, bu rejimin mezhepçiliğinin ve ayrımcılığının en kötü şeklidir ve Siyonist düşmana hizmet etme doğrultusundadır. 

Görüntülenme: 886 Tarih: 14 Mart 2022 16:57
HİZBULLAH'TAN SUUD REJİMİNE: "SAKIN ALLAH'I ZALİMLERİN YAPTIKLARINDAN HABERSİZ SANMAYIN!"

Hizbullah Hareketi şunları söyledi: 'Katil Al-i Suud rejiminin Arap Yarımadasındaki mümin gençleri öldürmesi, bu rejimin mezhepçiliğinin ve ayrımcılığının en kötü şeklidir ve Siyonist düşmana hizmet etme doğrultusundadır.

 

Lübnan Hizbullah Hareketi Pazar günü yaptığı açıklamada şunları söyledi: 'Al-i Suud rejimi, Arap Yarımadası'nda bu ülkenin kara hapishanelerinde tutulan onlarca mazlum halkına karşı korkunç bir katliam gerçekleştirdi ve bu hapishaneler, onların en vahşi işkence ve eziyet biçimlerine maruz kaldıkları yerdi.

Bu terör rejimi, şu an arifesinde olduğumuz, onlarca kişinin şehit olduğu ve yaralandıği "Bir el Abd" katliamının yaşandığı Lübnan da dahil olamk üzere Yemen'den Irak'a, Suriye'ye ve diğer Arap ve İslam ülkelerine kadar masumları öldürmek, infaz etmek ve kanını dökmek gibi sabıka kaydına yeni bir korkunç suç daha ekledi.

Bu cani rejimin Arap Yarımadası'nda, Yemen'de ve diğer bazı ülkelerde bir grup mümin genci yargılanmadan veya hayali bir yargılamayla öldürmesi ve infaz etmesi, geniş çaplı bir saha infazıdır ve onurlu bir yaşam için en temel hakları talep eden halkına karşı mezhep ve din ayrımcılığının en kötü biçimlerini sürdüren bu rejimin gerçeğini ortaya çıkarmaktadır.

İslam maskesi takan ve iki kutsal türbeye hizmet ettiğini iddia eden bu terör rejimi, Siyonist düşmana hizmet etmekte ve onunla normalleşmektedir. Fars Körfezi emirliklerinin tüm hain adımlarının Suudi Arabistan'ın desteği ve onayı olmadan  atılmadığı kesindir.

Biz bu menfur saldırıyı kınamakla birlikte, dini mercilerden, din alimlerinden, insani ve uluslararası kuruluşlardan, kültür ve düşünce kuruluşlarından, partileden, halk güçlerinden, onurlu ve vicdanlı kişilerden, bu katil ve terörist rejimi ve onun işlediği bu suç ve cinayetleri kınamasını istiyoruz.

Hizbullah, dünya çapındaki özgür medyadan da bu korkunç katliam karşısında sessiz kalmamasısını ve bu katliamın faillerini kamuoyu önünde ifşa etmesini istedi.'

Hizbullah bildirinin sonunda, Suudilerin bu cinayetinde şehit olanlara Allah'tan rahmet diledi  ve şunları söyledi: 'Aziz ve sabırlı ailelere en içten taziyelerimizi arz ediyoruz.

(وَلَا تَحْسَبَنَّ اللَّهَ غَافِلًا عَمَّا یَعْمَلُ ‏الظَّالِمُونَ)

"Sakın, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanmayın!"

Suudi İçişleri Bakanlığı cumartesi günü 81 kişiyi sapkın inançlara sahip olduğu ve terörizmle bağlantıları bulunduğu iddiasıyla idam ettiğini açıkladı.

Bu habere tepki gösteren Arap Yarımadası Muhalefet Derneği, idam edilenlerden 41'inin el-Hürrak barış hareketinden ve el-Ahsa ve Katif Şii bölgelerinin sakinlerinden olduğunu söyledi.

Yemen hükümeti de Suudi Arabistan'da tutuklu bulunan iki Yemenli savaş esirinin Suudi Arabistan rejimi tarafından uluslararası hukuka aykırı olarak infaz edilen 81 kişi arasında olduğunu açıkladı.

 

Rasthaber

Yorumlar