MECİT TAHTIREVANÇİ: SİYONİSTLERE CEVAP HAKKIMIZ SAKLI

İran İslam Cumhuriyeti’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi, uluslararası toplumu ve Güvenlik Konseyini, İranlı müsteşarların Siyonist rejim tarafından Suriye'de şehit edilmesini kınamaya çağırdı. 

Görüntülenme: 808 Tarih: 12 Mart 2022 19:59
MECİT TAHTIREVANÇİ: SİYONİSTLERE CEVAP HAKKIMIZ SAKLI

 İran İslam Cumhuriyeti’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Mecit Tahtırevançi; İsrail rejiminin Suriye'deki İranlı müsteşarları şehit düşürmesini, suç ve terör eylemi olarak nitelendirdi ve uluslararası toplumu ve Güvenlik Konseyi'ni bu kışkırtıcı olayı ele almaya ve kınamaya çağırdı. 
İran'ın BM Daimi Temsilcisi Mecit Tahtırevançi, BM Genel Sekreteri ve BM Güvenlik Konseyi'nin şu anki başkanına yazdığı bir mektupta, İsrail rejiminin İran'ın Suriye'deki müsteşarlarını şehit etme eylemini suç ve terör eylemi olarak nitelendirerek uluslararası toplumdan ve Güvenlik Konseyinden bu tür kışkırtıcı ve cinayet dolu eylemleri kınamalarını istedi. 
Mektupta, İran İslam Cumhuriyeti'nin, İsrail rejimini bu suç eylemlerinin tüm sonuçlarından tamamen sorumlu tuttuğu ve rejimi bölgede maceracı ve kötü eylemlerde bulunma konusunda ciddi bir şekilde uyardığı, doğal olarak meşru müdafaa ve cevap verme hakkına sahip olunduğu belirtilmektedir.

tesnim

Yorumlar