TEMEL KARAMOLLAOĞLU'NDAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A HERZOG ELEŞTİRİSİ

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesine Saadet lideri Karamollaoğlu’ndan tepki geldi. 

Görüntülenme: 925 Tarih: 10 Mart 2022 07:28
TEMEL KARAMOLLAOĞLU'NDAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A HERZOG ELEŞTİRİSİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, düzenlediği haftalık olağan basın toplantısında gündemin öne çıkan konu başlıkları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Karamollaoğlu, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un, Türkiye’yi ziyaret edip, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine tepki gösterdi. Böylesi bir ziyaretin kabul edilemez olduğunu ifade eden Karamollaoğlu, “Eğer İsrail ile ilişkiler normalleşiyorsa, Filistin ile ilişkilerimizin arasına mesafeler giriyor demektir. Gazze’de başına fosfor bombası atılan Müslümanlar ile aramız anormalleşiyor demektir. İsrail, yaptıklarının hesabını vermeden, bağımsız bir Filistin devleti kurulmayana kadar İsrail ile normalleşme yapılamaz. İktidar istediği kadar görüşsün, biz böyle bir durumun karşısındayız” dedi.

“ORTADOĞU ÜLKELERİ İÇİN GÖSTERİLMEDİ”

İktidarın, İsrail ile normalleşme için gösterdiği gayretin yarısını İslam ülkeleri ile birlikte hareket etmek için göstermediğini ifade eden Karamollaoğlu, “Herzog ile Biden ile Putin ile görüşmek için gösterilen çabanın birazını Müslüman liderler ile görüşmek için gösterseydiniz. Ukrayna’da yaşanan savaşın son bulması için attığınız adımların birini Suriye, Filistin için atsaydınız şu an çok farklı konuları konuşuyor olurduk” şeklinde konuştu.

AHMET SESLİ/MİLLİ GAZETE

Yorumlar