SİYONİSTLERDE TERSİNE GÖÇ PANİĞİ

Geri dönüşü olmayan noktayı aşmış olabiliriz ve artık işgali sona erdirmek, yerleşmeyi bırakıp barışı sağlamak, Siyonizm'de reform yapmak.. 

Görüntülenme: 903 Tarih: 07 Mart 2022 09:09
SİYONİSTLERDE TERSİNE GÖÇ PANİĞİ

Siyonistlerin vaat edilmiş topraklar iddiasıyla işgal ettiği Filistin topraklarında, Siyonist rejimin kuruluşundan 74 yıl sonra tersine bir göç eğilimi baş gösteriyor. İsrail'de yapılan bir araştırma da bunu açık bir şekilde gösteriyor.

İşgal Altındaki Filistin'den Göç Etmek

Önemli makamlarda bulunan Siyonist yetkililer, işgal altındaki Filistin topraklarında Siyonizm idealinin istendiği gibi gerçekleşmesinin başarısızlığa yol açtığını ve İsrailli olma ruhunun büyük zarar gördüğünü kabul ediyorlar.

Yakın zamana kadar daha iyi bir yaşam standartı bulmak için dünyanın her yerinden İşgal Altındaki Topraklara veya Vaat Edilen Topraklara göç eden Yahudiler, şimdi İsrail'in güvenlik ve ekonomik sıkıntılarıyla boğuşmaya başladıkları için göç etmeyi düşünüyor.

Kudüs'teki Menachem Begin Miras Merkezi tarafından yapılan bir anketin sonucu, İsraillilerin %59'unun işgal altındaki Filistin dışına göç etmek için farklı ülkelerin büyükelçiliklerine gittiğini veya bu büyükelçiliklere gitmeyi düşündüğünü gösteriyor.

İsrail'de yapılan bu anketin sonuçlarında ayrıca İsraillilerin %40'ının ekonomik istikrarsızlık, eşitsizlik ve Filistinlilerle olan çatışmayı çözmedeki çıkmazdan kaynaklanan hayal kırıklığını öne sürerek tersine göç hakkında düşündüklerini gösteriyor.

Anket ayrıca İsrailli ailelerin %78'inin işgal altındaki Filistin dışına seyahat eden çocuklarını desteklediğini gösteriyor. Öte yandan Siyonist gazete Ma'ariu'nun köşe yazarı Kalman Libeskind, "İsrail, Siyonizm ve gerçek İsrail'den çok uzak ve Yahudi devletine daha az önem veren bir sol cenahın büyümesine karşıyız." dedi.

2014 yılında Siyonist medya, Almanya'nın başkenti Berlin'e göç etmek isteyen insan sayısının 25.000'e ulaştığını ve Berlin'e göçün organizatörlerinden birinin göç talebine atıfta bulunarak, İsrail ordusu subayları da dâhil olmak üzere hâlihazırda işlemleri devam edenlerin 9000'den fazla olduğunu söyledi.

2014 yılında Gazze'den Siyonist yerleşimlerin direniş füzeleriyle vurulduğu 51 günlük savaşın ardından işgal altındaki topraklardan yaklaşık 300.000 Siyonist göç etmişti. Tel Aviv yetkilileri, dünyanın dört bir yanından Yahudileri çekmek için amansız bir çaba içinde olduklarını ama tersine göçe maruz kaldıklarını defalarca dile getirmişlerdi. Filistinli direniş grupları o kadar çok füze kabiliyeti kazandılar ki, İsrail ile son savaşta, ilk kez Siyonistleri daha fazla endişelendirip akabinde ise Tel Aviv ve diğer önemli şehirleri hedef almıştı.

İsrail Zor Nefes Alıyor

Birçok Siyonist'in Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'ne göç etmeyi düşünmesinin yanı sıra, işgal altındaki topraklardaki siyasi durumun kırılgan olması Siyonist yetkilileri oldukça endişelendiriyor. Buna binaen birçok Siyonist yetkili ve analist de, uzun zamandır çeşitli vesilelerle Siyonist rejimin düşüşüyle ​​ilgili endişelerini dile getiriyor. İsrailli bir analist Haaretz gazetesinde yayınlanan bir makalesinde "İsrail ölüyor" adlı bir başlık atmıştı. “Geri dönüşü olmayan noktayı aşmış olabiliriz ve artık işgali sona erdirmek, yerleşmeyi bırakıp barışı sağlamak, Siyonizm'de reform yapmak, demokrasiyi kurtarmak ve ülkeyi bölmek mümkün olmayacak.” diyordu.

Ehlader HABER

Yorumlar