İSRAİL'DE FAALİYET GÖSTEREN BİR İNSAN HAKLARI KURULUŞU BİLE SİYONİST REJİMİN UYGULAMALARINA İSYAN ETTİ

 

Görüntülenme: 764 Tarih: 05 Mart 2022 21:57
İSRAİL'DE FAALİYET GÖSTEREN BİR İNSAN HAKLARI KURULUŞU BİLE SİYONİST REJİMİN UYGULAMALARINA İSYAN ETTİ

Bir İsrail insan hakları kuruluşu, işgalci askerlerin, Filistinli çocukları korkutmak ve onların ruh sağlıklarına zarar vermek amacıyla özellikle gece yarısından sonra evlerine baskınlar düzenlemek suretiyle onları gözaltına aldıklarına dikkat çekti. 

Kısa adı HaMoked olan ve Kudüs'te faaliyetlerini yürüten İsrail Birey Haklarını Savunma Merkezi bugün (4 Mart Cuma) yayınladığı raporda, işgal askerlerinin gece yarısından sonra baskınlar düzenleyerek Filistinli çocukları gözaltına alma uygulamasına karşı İsrail Yüksek Mahkemesi'nde dava açtıklarını ve bu uygulamanın durdurulmasını istediklerini açıkladı. 

HaMoked'in başkanı Jessica Montell, İsrail askerlerinin ergenlik yaşının altındaki Filistinlileri yakalamak, gözaltına almak ve sorguya çekmek için özellikle gecenin geç saatlerini tercih ettiğini, bu uygulamanın ise uluslararası hukukun açıkça ihlali anlamına geldiğini vurguladı. Montell, bu uygulamanın söz konusu çocuklarda ve gençlerde uzun süre tesirini sürdüren şoklara yol açtığına, ailelerinin diğer fertlerini de büyük sıkıntılara soktuğuna ve özellikle küçük yaştaki kardeşlerinin fobiler yaşamalarına neden olduğuna dikkat çekti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar