İSLAM ÜLKELERİ GÜNEY AFRİKA'YI ÖRNEK ALMALI

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde iktidardaki Afrika Ulusal Kongresi'nin öncülüğünde yıllık olarak düzenlenen ve bu yıl 18'incisi düzenlenmekte olan İsrail Soykırımına Karşı Eylem Haftası başlatıldı.  

Görüntülenme: 822 Tarih: 05 Mart 2022 19:38
İSLAM ÜLKELERİ GÜNEY AFRİKA'YI ÖRNEK ALMALI

Etkinlikler, İsrail işgal rejiminin başkent Pretorya'daki büyükelçilik binası önünde ve Filistin'in Güney Afrika Büyükelçisi Hanan Cerrar'ın da katıldığı bir gösteriyle başlatıldı. 

Eyleme Afrika Ulusal Kongresi'nin ileri gelenlerinin yanı sıra Komünist Parti, İşçi Sendikaları Genel Birliği, gençlik ve öğrenci teşkilatları ve Güney Afrika'da Filistin davası yararına faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları mensuplarından birçok kişi katıldı. 

Konuşmacılar ülkelerinin yönetiminden soykırımcı devletle bütün ilişkileri kesmesini, büyükelçilik binasını kapatmasını, hava ve deniz limanlarında çalışan işçilerden de ülkelerine gelen İsrail ürünlerini indirmemelerini istediler. 

Konuşmacılar aynı zamanda siyonist işgal rejiminin savaş suçlarını ve ırkçı uygulamalarını kınadıklarını, işgal rejiminin yahudileştirme, toprakları gasp politikasının devam etmesine ve Muhammed Şahade isimli çocuğu öldürmeye varıncaya kadar cinayetlerinin sürmesine tepkili olduklarını dile getirdiler. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar