HİZBULLAH YENİ ORTADOĞU PLANINI İKİ KEZ ENGELLEDİ

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı, Hizbullah'a yönelik saldırının, Hizbullah'ın 2000 yılında İsrail'e karşı kazandığı zaferden ve yeni Ortadoğu planını iki kez engellemesinden kaynaklandığını vurguladı. 

Görüntülenme: 792 Tarih: 05 Mart 2022 03:12
HİZBULLAH YENİ ORTADOĞU PLANINI İKİ KEZ ENGELLEDİ

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Hizbullah'ın seçim faaliyetlerinin başlaması münasebetiyle yaptığı konuşmada, Hizbullah'ın seçimlerin zamanında yapılmasını istediğini söyledi.

Şeyh Naim Kasım şu ifadelerde bulundu: 'Seçimin zamanında yapılmayacağına dair herhangi bir belirti yok, aksine tüm belirtiler seçimin yapılacağı yönündedir.

Hizbullah'a yönelik saldırı, Hizbullah'ın 2000 yılında İsrail'e karşı kazanması ve yeni Ortadoğu planını iki kez engellemesinden kaynaklanıyor. Hizbullah bu planı, bir kez doğrudan ve 2006 zaferi sırasında ve bir kez de dolaylı olarak Suriye'nin savunmasına katılarak engellemiştir.

Ordu-millet-direniş üçlüsü çerçevesinde İsrail ve tekfircilere karşı Hizbullah ile ordu arasındaki koordinasyon, düşmanların sarsılmasına ve onların bu üçlü içinde nasıl sorunlar çıkarabileceklerini düşünmelerine neden olmuştur.

Amerika nasıl bir Lübnan istiyor? Amerika zayıf bir Lübnan istiyor. Bu nedenle Lübnan'ın Amerika'ya iltimas etmesi ve şartlarını yerine getirmesi için Lübnan'a yaptırım uyguluyor ve kaos ve yıkımı destekliyor.

"Kalıyoruz, destekliyoruz ve inşa ediyoruz." Amerika devrilmiş ve devrilecektir. Biz, iddialardan değil sandıklardan umutluyuz.'

Lübnan parlamentosu geçtiğimiz günlerde bu ülkede yapılacak olan parlamento seçimlerinin tarihinin 27 Mart'a değiştirilmesini onayladı, ancak Cumhurbaşkanı Mişel Avn bunu kabul etmedi. Lübnan cumhurbaşkanlığı geçtiğimiz günlerde, Mişel Avn'ın parlamento seçimlerinin Mayıs 2022'de düzenlenmesini imzaladığını açıklayan bir bildiri yayınladı.

Bir Lübnan web sitesi geçtiğimiz günlerde, ABD ve Siyonist rejimin, sivil toplum örgütleri kurarak ve onları finanse ederek Hizbullah'ı yenmek amacıyla halkı zayıflatmaya ve Lübnan direnişine saldırmaya çalıştığını açıkladı.

rasthaber

Yorumlar