FİLİSTİN BÜYÜKELÇİSİ SALAH EL ZEVAVİ İÇİN TAHRAN'DA BİR TÖREN DÜZENLENDİ

 

Görüntülenme: 863 Tarih: 02 Mart 2022 20:54
FİLİSTİN BÜYÜKELÇİSİ SALAH EL ZEVAVİ İÇİN TAHRAN'DA BİR TÖREN DÜZENLENDİ

Filistin'in eski İran büyükelçisi Salah el-Zevavi, yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Düşmanların Siyonist rejimi bölgenin kalbine yerleştirmekteki amacı Yahudilere hizmet etmek bile değil, işgal altındaki toprakları Ortadoğu'ya yönelik komploları için güvenli bir sığınak olarak kullanmak istemeleridir."

Filistin'in İran eski büyükelçisi Salah el-Zevavi'nin 40 yıllık diplomatik ve medya faaliyetlerinin anısına İran'da bir tören düzenlendi.

Filistin İntifadasını Destekleme Konferansı Genel Sekreteri Seyyid Müçteba Abtahi törenin başında bir konuşma yaparak, Siyonist rejimin Filistin Kurtuluş Örgütü'ne sızmak için birçok girişimde bulunduğunu; Filistinliler için tek yolun Siyonist rejimle savaşmak olduğuna inananların, Siyonist rejimle çatışmalarının sınır kazanma mücadelesi değil, varoluşsal bir mücadele olduğuna inananlar olduğunu ifade etti.

Seyyid Müçteba Abtahi, "İlişilerin normalleşmesi tartışmasına aldanmayın, Siyonist rejimin hiçbir zaman bugünkü gibi çöküş ve gerileme eşiğine gelmediğine inanıyorum. Hatta bu rejim için geçici Siyonist rejim tabirini kullanmalıyız. Bu ifadem saha gerçeklerine dayanmaktadır ve asla bir iddia değildir." diye belirtti.

Filistin İslami Cihad hareketinin temsilcisi Nasır Ebu Şerif de etkinlikte konuşarak şöyle dedi: "Direniş yolu ve cihat konusunda Siyonist rejimle barış sürecine girmesine rağmen Mısır'ın mevcut durumu ile direniş yolunu seçen İran'ın durumu arasında bir karşılaştırma yapılabilir. İran'ın cihat ve şehitlik yolunu seçerek büyük işler başardığına ve koşullarının çok daha iyi olduğuna inanıyorum."

Filistin'in eski İran büyükelçisi Salah el-Zevavi ise şöyle dedi: " Fetih Hareketi'ne katıldığımda Filistin topraklarının her karışını kurtarmak için savaşmaya yemin ettik. Umarım bir gün bu zaferi görürüz."

Salah el-Zevavi, "İslam Devrimi'nin büyük kurucusu İmam Humeyni'nin büyüklüğü konusunda şunu söylemeliyim ki Şah döneminde İran belki de askeri olarak güçlüydü. Ancak ABD büyükelçiliğinden ve Siyonist rejimden emir alıyordu. Fakat bu dindar zühd ehli şahsiyet geldi ve İslam İnkılabını gerçekleştirdi. İmam Humeyni aslında, İslam Devrimi'nin zaferi ile düşmanların kaldıramayacağı nükleer bomba büyüklüğünde bir etki yarattı." dedi.

rasthaber

Yorumlar