HALİL DUVARCI: SİYONİST ÇETE İLE İLİŞKİLERİNİZİ KESİN

Peygamber Sevdalıları Vakfı Hatay İl Temsilciliği tarafından "Dünya Kudüs Haftası" münasebetiyle bir basın açıklaması yapıldı. 

Görüntülenme: 759 Tarih: 28 Şubat 2022 07:22
HALİL DUVARCI: SİYONİST ÇETE İLE İLİŞKİLERİNİZİ KESİN

Vakfın hizmet binasında basın açıklamasını okuyan Peygamber Sevdalıları Vakfı Hatay İl Temsilcisi Halil Duvarcı, Kudüs davasının ümmetin tüm unsurlarının ortak davası olduğunu vurguladı.

Ümmetin ilk kıblesi olan Kudüs'ün on yıllardır ümmetin en şedit düşmanlarının esareti altında inlediğini belirten Duvarcı, "Peygamber-i Ekrem'in topraklarında namaz kılıp Mirac'a yükseldiği Kudüs yeni Selahaddinler bekliyor. Gözlerini hasretle açmış, Selahaddinleri yetiştiren ümmetin cesur evlatlarına bakıyor, yeni Selahaddinler ne zaman?' diye soruyor. Ey Selahaddin'in çocukları! Ey Fatih'in çocukları! Ne zaman el ele verip atalarınız Selahaddinler, Fatihler gibi İslam dünyasının başına çekirgeler gibi üşüşmüş Haçlı sürülerini, siyonist barbarları defedeceksiniz? Geldikleri yere geri göndereceksiniz?" diye konuştu.

Kudüs'ün kurtuluşu için çalışmanın bütün Müslümanlara farz olduğunu dile getiren Duvarcı, "Ey İslam ümmeti! Ey Müslüman halklar! Ey Kürtler, Türkler, Araplar, Farslar ve İslam ümmetinin diğer evlatları! Ey bu ümmetin âlimleri, hatipleri, aydınları, ümmetin kurtuluşunu dert edinmiş Müslümanlar! Kudüs'ün esareti ümmetin esaretidir. Kudüs'ün kurtuluşu ümmetin kurtuluşudur. Kudüs ümmeti birleştirecek en güçlü bağdır." şeklinde konuştu.

Kudüs davası ümmetin tüm unsurlarının ortak davası olduğuna dikkat çeken Duvarcı şunları kaydetti:

Kudüs ümmeti izzete götürecek, vahdeti sağlayacak, ümmetin en şedit düşmanını zillete mahkûm edecek davadır. Kudüs'e sahip çıkmak, Kudüs'ü gündeme getirmek, Kudüs'ün kurtuluşu için çalışmak bütün Müslümanlara farzdır. Kudüs ümmetin namus davasıdır. Kur'an'ın ifadesiyle ümmetin en büyük düşmanı siyonistlerin işgali altında bulunan ilk kıblemizin özgür kılınması boynumuzun borcudur. Her zaman ve her zeminde bütün imkânlar seferber edilerek Kudüs davası gündeme getirilmeli, halkımızda Kudüs bilinci oluşturulmalıdır.
Kudüs davasına sadece sözlerle değil, eylemlerle de sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen Duvarcı açıklamanın devamında şunları söyledi:

"Terörist çeteyle ilişki kurmak Kudüs davasına ihanettir. Siyonist israil, Batı dünyasının bir projesidir. İslam dünyasının kalbine sapladıkları zehirli bir hançerdir. İslam dünyasını işgal etmek, zenginliklerini talan etmek, Müslüman halkları esir almak isteyen Batılı Haçlılar, Siyonist çeteyle Müslümanları bölmek, fitne tohumları ekmek için kullanmaktalar. Müslüman ülkelerin yöneticileri, İslam dünyasının gücünü zayıflatıp emperyalistler karşısında aciz bırakmaya çalışan bu ihanet şebekesiyle her türlü ilişkiyi sonlandırmalıdır. Müslümanların mukaddes ilk kıblesi Kudüs'ü işgal eden bu çeteyi tanımamalı, elçiliklerini ve tüm irtibat bürolarını kapatmalıdırlar. Bu terörist çeteyle siyasi, askeri ve ekonomik ilişki kurmak İslam dünyasına, Müslüman halklara ve Kudüs davasına ihanettir. Müslüman ülkelerin yöneticileri kendi halklarına bu ihaneti reva görmemeli, kendi geleceklerini de tehlikeye atan bu gaflete son vermelidir." (İLKHA)
 

Yorumlar