HAMAS HEYETİNDEN ZİYAD ENNEHALE'YE ZİYARET

 

Görüntülenme: 845 Tarih: 28 Şubat 2022 17:45
HAMAS HEYETİNDEN ZİYAD ENNEHALE'YE ZİYARET

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Arap ve İslam Dünyasıyla İlişkiler Ofisi Başkanı Halil El-Hayye'nin başkanlığındaki bir heyet dün (25 Şubat Cuma) akşam Filistin İslami Cihad Hareketi'nin lideri Ziyad En-Nehhale'yi Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta ziyaret etti. Ziyarete katılan ekibin içinde Hamas Arap ve İslam Dünyasıyla İlişkiler Ofisi üyesi Usame Hamdan, hareket liderinin iletişim danışmanı Tahir En-Nunu ve hareketin Lübnan temsilcisi Ahmed Abdülhadi de yer aldı. 

Görüşmede Filistin'deki son durum ve özellikle de işgal zindanlarındaki esirlerin sürdürdüğü onur mücadelesinin ele alındığı ve genel bir durum değerlendirmesi yapıldığı belirtildi. 

Görüşmeye katılanlar işgal rejiminin Batı Şeria'da ve Kudüs'te yahudileştirme faaliyetlerini sürdürmesi, Gazze'yi de her yönden kuşatmaya alması karşısında sessiz kalınamayacağına dikkat çektiler. 

Görüşmeciler Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde haklarına sahip çıkmak için direnen halkın mücadelesini de desteklediklerini ve onların işgal mahkemesini kararını dondurmaya zorlayabilen kararlı duruşlarını kutladıklarını dile getirdiler. Filistin direnişinin bu dava konusundaki tavrını sürdürdüğünü, bu mahallede yeni bir tehcire müsaade etmeyeceğini vurguladılar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar