NATO BÖLGEDE PROVOKASYON YAPIYOR

Tahran Cuma Namazı Geçici Hatibi Ayetullah Seyyid Ahmed Hatemi, Ukrayna krizi hakkında, "NATO'nun provokatif eylemleri bölgedeki durumu daha da karmaşık hale getirdi." dedi. 

Görüntülenme: 899 Tarih: 25 Şubat 2022 12:22
NATO BÖLGEDE PROVOKASYON YAPIYOR

Bu haftaki Tahran Cuma Namazı, Ayetullah Ahmed Hatemi'nin imamlığında eda edildi. Cuma Namazı hutbelerinde konuşan Ayetullah Seyyid Ahmed Hatemi, gündemdeki son gelişmelere dair açıklamalarda bulundu.

Ayetullah Hatemi, Ukayna'daki gelişmelere ilişkin, "ABD liderliğindeki NATO’nun provokatif eylemleri bölgedeki durumu daha da karmaşık bir hale getirmiştir. Dünyada her şeye burnunu sokan ABD kendini süper güç olarak görüyor, halbuki böyle bir şey söz konusu olamaz." dedi.

Avrupa ülkelerinin Ukrayna'daki gelişmelerle ilgili tutumlarını eleştiren Ayetullah Ahmed Hatemi, "Bu olayda Avrupa ülkeleri sürekli savaş çanları çalıp gerilimi tırmandırmaya çalıştılar. Ancak İran İslam Cumhuriyeti bu konuda mantıklı bir tavır takındı." ifadelerini kullandı.

Ayetullah Hatemi, Viyana görüşmeleri hakkında da şunları söyledi: ''İranlı müzakereciler halkımızı düşünüyorlar ve tüm çabaları da halkın çıkarlarını sağlamak içindir ve son nokta tüm yaptırımların kaldırılmasıdır ve yaptırımlar kaldırılmazsa müzakereler de bitmeyecektir.'' 

parstoday

Yorumlar