HAMAS FİLİSTİNLİ 2 ESİRİN ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMASINI TEBRİK ETTİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Hazim Kasım, uzun süreli mücadeleden sonra kazanmış oldukları özgürlüklerine kavuşan Mikdad El-Kavasimi ile Hişam Ebu Hevaş'ın özgürlüklerini tebrik etti. 

Görüntülenme: 946 Tarih: 25 Şubat 2022 21:25
HAMAS FİLİSTİNLİ 2 ESİRİN ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMASINI TEBRİK ETTİ

Dün (24 Şubat Perşembe) öğleye doğru cezaevinden çıkarılarak esir nakil aracıyla serbest bırakılacağı yere getirilmesinden hemen sonra işgal güçleri tarafından yeniden gözaltına alınan Mikdad El-Kavasimi'nin akşam saatlerinde tekrar serbest bırakıldığı ve böylece özgürlüğüne kavuştuğu haber verildi. 

Hamas sözcüsü Hazim Kasım, söz konusu iki esirin özgürlüğüne kavuşması münasebetiyle yaptığı basın açıklamasında, bu iki esirin kararlılıkla sürdürdükleri mücadele sonunda elde ettikleri özgürlüğün, Filistin halkının özgürlüğünü elde etmek için direnme gücüne sahip olduğunu gösteren önemli bir örnek teşkil ettiğini vurguladı. Kasım, Filistin halkının işgalciyi yurdundan kovuncaya, tüm kutsal mekanlarını özgürleştirinceye kadar mücadele etme konusunda da kararlı olduğunu dile getirdi. 

Kasım, esirler davasının Filistin direnişinin öncelikli meselelerinin başında yer almaya devam edeceğini ve direniş hareketinin esirlerin özgürlüğü için fedakarlığa hazır olduğunu belirtti.

24 yaşındaki Mikdad El-Kavasimi 113 gün süren açlık grevinden sonra işgal yönetiminin geçtiğimiz Kasım ayında ona Şubat 2022'de serbest bırakılacağı taahhüdünde bulunmasının ardından grevini sonlandırmıştı. 

41 yaşındaki Hişam Ebu Hevaş da 141 gün sürdürdüğü açlık grevinden sonra işgal güçlerine karşı özgürlük zaferi kazanmıştı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar