ABD HAZİNE BAKANLIĞI ENSARULLAH'A YENİ YAPTIRIMLAR GETİRDİ

ABD Hazine Bakanlığı yaptığı açıklamada, Yemen Ensarullah hareketinin finanse edilmesinde rolü olduğunu iddia ettiği bir kanalı yaptırımlarla hedef aldı. 

Görüntülenme: 1038 Tarih: 24 Şubat 2022 16:01
ABD HAZİNE BAKANLIĞI ENSARULLAH'A YENİ YAPTIRIMLAR GETİRDİ

ABD Hazine Bakanlığı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Yemen Ensarullah Hareketi ile bağlantısı olan bir kanala yaptırım uyguladığını açıkladı.

ABD Hazine Bakanlığı yaptığı açıklamada, bu kanalın Ensarullah’ın Yemen hükümetine karşı savaşını desteklediğini söyledi.

Washington, Suudi Arabistan'a ve Suudi liderliğindeki koalisyona silah satışıyla Yemen'deki savaşın devam etmesindeki ana faktörlerden biriyken ABD Hazine Bakanlığı böyle bir iddiada bulundu.

ABD Hazine Bakanlığının açıklaması, ABD’nin, yeni yaptırımlarla bağlantılı olarak üç kişiyi ve dokuz şirketi hedef aldığını gösteriyor.

ABD destekli Arap koalisyonunun başında yer alan Suudi Arabistan, istifa eden Yemen cumhurbaşkanını geri getirmeye çalıştığını iddia ederek 26 Mart 2015'te Yemen'e askeri saldırı başlattı ve bu ülkeye kara, hava ve deniz ablukası uyguladı.

Bu saldırılarda Suudi Arabistan hiçbir hedefine ulaşamadı ve bu saldırıların on binlerce Yemenlinin öldürülmesi, milyonlarca kişinin yaralanması, bu ülkenin alt yapısının tahrip olması ve bu ülkede kıtlık ve bulaşıcı hastalıkların yayılmasından başka bir sonucu olmadı.

BM uzmanları Yemen'i dünyanın en büyük insani krizine sahne olan bir ülke olarak nitelendiriyor. Yemen nüfusunun %75'inden fazlası şu anda bir tür insani yardıma ve desteğe ihtiyaç duyuyor. Bu insanların milyonlarcası bir sonraki öğünlerinin nereden geleceğini bilmiyor.

rasthaber

Yorumlar