ABD TÜM DÜNYADA SAVAŞI TUTUŞTURUYOR

Yemen'in Suriye büyükelçisi, "Amerikan politikası hakkında net olan şey, kendi çıkarlarına göre dünyanın tüm ülkelerinde savaşları tutuşturmaya ve krizler yaratmaya çalışmasıdır." dedi. 

Görüntülenme: 762 Tarih: 22 Şubat 2022 03:02
ABD TÜM DÜNYADA SAVAŞI TUTUŞTURUYOR

Sana'nın Suriye büyükelçisi Abdullah Sabri, yaptığı açıklamada, "Yemen'in işgali bu durumdan ayrı değil ve Washington bu savaşı durdurmayı uygun görseydi, özellikle Arap Birliği ülkeleri Beyaz Saray'a itaat konusunda birbirleriyle yarıştıkları göz önüne alındığında, bu savaş yedi yıl sürmeyecekti." dedi.

Yemen büyükelçisi, "San'a hükümeti, ABD'li yetkililer tarafından olsun ya da olmasın, Amerikalıların yumuşak ve aldatıcı açıklamalarına aldırış etmiyor." diye belirtti.

Abdullah Sabri, "Ülkenin çözümüne ilişkin görüşümüzü tüm arabulucuların önüne koyduk ve onları test ettik. Eğer bu konuda ciddiyseler, Yemen'in siyasi çözümünün ve barışın anahtarı olarak insani durumdan başlasınlar." açıklamasında bulundu.

Sabri, "Sana'nın barış vizyonunun katı koşulları yok ve Birleşmiş Milletler'in tanımladığı gibi dünyanın en büyük insani felaketiyle mücadele eden Yemen halkının ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz." dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı daha önce, Yemen'de yer alan tüm tarafları, ülkedeki insani durumun kötüye gitmesini önlemek için gerilimden kaçınmaya ve barış taleplerini kabul etmeye çağırmıştı.

rasthaber

Yorumlar