SİYONİST MEDYADAN ÇARPICI İDDİA

İşgal rejimi İsrail’deki Kanal 7, bir sonraki askeri çatışma turunun Hamas ve Hizbullah arasındaki ittifak ışığında İsrail için daha tehlikeli olabileceğini bildirdi. 

Görüntülenme: 893 Tarih: 22 Şubat 2022 03:46
SİYONİST MEDYADAN ÇARPICI İDDİA

Sema news’te yer alan habere göre, İsrail televizyonu Kanal 7, İsrail’in gireceği bir sonraki savaşta Hizbullah ve Hamas’ın birlikte hareket edeceğini ve bunun İsrail için tehlikeli olacağını belirtti.

Söz konusu kanalın haberinde, kanalın Kudüs’ün Kılıcı Savaşı’na gönderme yaparak, Mayıs 2021'deki askeri tırmanışta İsrail'in Batı Şeria, Gazze ve içerideki Arap şehirlerinde aynı anda üç cepheyle uğraşmaya zorladığı hatırlatıldı.

Konuyla ilgili bir makaleye değinilen haberde, “Mayıs ayındaki tırmanış, Ben Gurion Havalimanı'nın kapanmasına ve gemilerin hareketlerinin durmasına neden olduğu için Hamas'ın caydırma yeteneğinde ve güç dengesinde bir değişikliğe neden oldu” denildi.

Haberde, “Hizbullah'ın 230 bin füzesi olduğu için bir sonraki savaş İsrail için çok daha büyük bir zorluk teşkil edecek. Hizbullah, İsrail'in tüm bölgelerine günde 1.500 füze fırlatabilir” ifadeleri kullanıldı. Hizbullah ve Hamas'ın İsrail topraklarındaki operasyonlar için özel birimleri eğittiğine dikkat çekilen haberde, “İsrail kendisini saldırıya karşı savunmada bulabilir ve çatışmayı diğer tarafa aktarmakta zorlanabilir” denildi.

KHA
 

Yorumlar