HİZBULLAH'IN İHA OPERASYONU HANGİ MESAJLARI İÇERİYOR? (ANALİZ)

 

Görüntülenme: 933 Tarih: 19 Şubat 2022 16:34
HİZBULLAH'IN İHA OPERASYONU HANGİ MESAJLARI İÇERİYOR? (ANALİZ)

Mısırlı askeri uzman ve analist Tümgeneral Samir Ragheb cuma gecesi yaptığı açıklamada, işgal rejimi ‘İsrail’in Hizbullah'ın insansız hava aracını ele geçirememesinin Tel Aviv'in demir kubbe sisteminin yetersizliğini ve direniş güçlerinin askeri gücünün yükselişini yansıttığını duyurdu.

 

Ragheb Rossiya al-Youmtv'ye şunları söyledi: "70 kilometreden fazla  derinlikte ve 40 dakika boyunca uçma yeteneğine sahip silahsız keşif İHA'sı, radar algılama ve önlemeyi zorlaştıran küçük bir radar menziline sahip, bu da hedef alınamayacağı anlamına geliyor.’’

Askeri uzman şunları ekledi: "İsrail'in demir kubbe sistemi Hizbullah İHA'larını durdurmada başarısız oldu ve İsraillileri silahlı helikopterleri kullanarak onları engellemeye ve havadan havaya füzelerle düşürmeye çalışmaya sevk etti.

Ragheb, Hizbullah'ın insansız hava araçlarına karşı koyma çabalarının başarısız olduğunu ve büyük olasılıkla bu demir kubbe füzelerinin yere çarptığını ve bunun da patlamalara ve dumanların yükselmesine neden olduğunu kaydetti.

Tümgeneral Ragheb'e göre, "füzelerin düşürülmesi, patlamalar ve duman kalkışı, uçağın düşürülmesiyle ilgili çelişkili raporların yayınlanmasına yol açtı, ancak İHA başarılı bir şekilde güney Lübnan'daki üslerine geri döndü.

Mısırlı uzman, işgal rejiminin hava savunma sisteminin Hizbullah İHA'larına karşı koymada yeni zorluklarla karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Sözlerine şöyle devam etti: "Hizbullah'a ait İHA'nın demir kubbe de dahil olmak üzere İsrail'in çok amaçlı savunma sistemi tarafından hedef alınamadan üsse geri dönmesi, İsrail'in savunma sistemlerinin Filistin direnişi füze ve İHA'larına karşı koyamayacağına işaret ediyor.’’

rasthaber

Yorumlar