HAMAS'TAN ÜRDÜN HALKINA TEBRİK

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Ürdün topraklarında düzenlenmekte olan Baha Rallisi'ne "İsrailli" yarışmacıların katılmasına karşı gösterdiği tepkiden ve bu yarışmacıların kabul edilmesini protesto etmesinden dolayı Ürdün halkını takdir ve tebrik ettiğini açıkladı. 

Görüntülenme: 784 Tarih: 19 Şubat 2022 16:46
HAMAS'TAN ÜRDÜN HALKINA TEBRİK

Hamas'ın sözcüsü Hazim Kasım yaptığı açıklamada; "Hareket, Ürdün halkının, basın kurumlarının ve ticari kuruluşlarının, siyonist sporcuların, kardeş Ürdün topraklarında düzenlenen Uluslararası Baha Rallisi'ne katılmalarına karşı sergilemiş olduğu tavrı çok değerli bulmaktadır." ifadesine yer verdi. 

Kasım, her zaman Filistin, Kudüs ve kutsal Mescidi Aksa davasının yanında yer almış Ürdün halkının düşünce ve anlayışına aykırı bir şekilde gerçekleştirilen bu faaliyete desteğini geri çeken Ürdünlü kurumların sergiledikleri tavrı da takdirle karşıladıklarını ifade etti. 

Ru'ya uydu kanalı ve Hammade restoranlar zinciri, siyonist işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesi lehine bir mahiyet arzetmesinden dolayı rallinin sponsorluğundan çekildiğini açıklamıştı. 

Bu arada Ürdün Basın Mensupları Sendikası da, 13 İsrailli yarışmacının katılması sebebiyle ralliyle ilgili hiçbir yayın yapmayacaklarını açıklamıştı. 

Uluslararası Baha Rallisi, Vadi Rum çölünde iki gün önce (17 Şubat Perşembe günü) başlamıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar