MUSA EBU MERZUK'TAN GÜNEY AFRİKA ANAYASA MAHKEMESİ'NİN KARARINA DESTEK

 

Görüntülenme: 1098 Tarih: 19 Şubat 2022 02:48
MUSA EBU MERZUK'TAN GÜNEY AFRİKA ANAYASA MAHKEMESİ'NİN KARARINA DESTEK

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkan Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Dr. Musa Ebu Merzuk, Güney Afrika Anayasa Mahkemesi'nin, siyonizme düşman olmanın antisemitizm sayılamayacağına ve siyonistleri eleştirmenin yahudileri eleştirmek anlamına gelmeyeceğine dair kararının tarihi bir karar olduğunu dile getirdi.

Ebu Merzuk, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı özel açıklamada, işgal güçlerinin "antisemitizm" ile suçlama şantajını kendilerini yıllar boyunca korumaya almak için ucuz bir malzeme olarak kullanmalarının ardından, söz konusu kararın Filistin topraklarındaki siyonist işgale karşı mücadele edenler açısından yasal bir destek ve siyasi bir dayanak oluşturduğunu vurguladı. Ebu Merzuk, işgal güçlerinin söz konusu şantaj yoluyla Filistin halkının meşru ve tarihi haklarını elde etme mücadelesine uluslararası düzeyde destek verilmesinin önüne geçmeyi başarabildiklerine dikkat çekti. 

Ebu Merzuk, Güney Afrika Anayasa Mahkemesi'nin kararının dünyadaki diğer yargı kurumları açısından da bir emsal teşkil etmesi ve siyonist işgalciliğin "antisemitizm" şantajını kullanmasına karşı onları da cesaretlendirmesi gerektiğini ifade etti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar