AVUSTRALYA HAMAS'I TERÖR LİSTESİNE ALMAK İSTİYOR

 

Görüntülenme: 703 Tarih: 17 Şubat 2022 06:41
AVUSTRALYA HAMAS'I TERÖR LİSTESİNE ALMAK İSTİYOR

Filistin topraklarını siyonist terör örgütlerine peşkeş çekerek bu topraklarda bir işgalci terör devletinin kurulmasına imkan sağlayan İngiliz emperyalizmin güdümündeki Avustralya, efendisinin izinden giderek işgal edilmiş vatanını bağımsızlığına kavuşturmak için mücadele eden İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları'nı terör listesine almasından sonra şimdi de bu hareketin siyasi kanadını terör listesine almaya hazırlanıyor. 

Avustralya'nın bugün (17 Şubat Perşembe) yaptığı açıklamada, Hamas'ı hem askeri hem de siyasi kanadıyla terör listesine almayı düşündüğünü duyurduğu haber verildi. 

Avustralya hükümeti Hamas'ın askeri kanadını daha önce terör listesine dahil etmişti. Ancak şimdi siyasi kanadıyla birlikte tüm hareketi terör listesine almayı planladığı belirtiliyor. 

Fransız Haber Ajansı'nın yayınladığı habere göre Avustralya İç İşleri Bakanı Karen Andrews, aralarında Hamas'ın da yer aldığı 8 örgütü terör listesine alacaklarını açıkladı. Bu durumda Hamas'a veya onunla bağlantılı teşkilatlara yardım yapılmasının yasaklanacağını ve yardım edenlerin 25 yıla kadar hapisle cezalandırılmasının söz konusu olacağını ifade etti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar