ŞEYH NAİM KASIM'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım Çarşamba günü İmam Ali'nin (a.s) doğum yıldönümü vesilesiyle yaptığı konuşmada; İsrail Başbakanı Naftali Benet'in Bahreyn'e yaptığı son ziyaret de dâhil olmak üzere birçok konuyu ele aldı. 

Görüntülenme: 874 Tarih: 17 Şubat 2022 13:41
ŞEYH NAİM KASIM'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım Çarşamba günü İmam Ali'nin (a.s) doğum yıldönümü vesilesiyle yaptığı konuşmada; İsrail Başbakanı Naftali Benet'in Bahreyn'e yaptığı son ziyaret de dâhil olmak üzere birçok konuyu ele aldı.

Şeyh Naim Kasım, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: ‘Siyonist düşmanın kabinesinin Başkanı Bahreyn'e gidiyor. Bu, bu ülkenin liderlerinin fiili olarak ihanetidir. Bu ilişkilerin normalleşmesinin kendilerini halka karşı görevlerinden ve halkın ayaklar altına alınan haklarından koruduğunu düşünüyorlarsa yanılıyorlar. İsrail'in kendilerine bir şey verdiğini düşünüyorlarsa yanılıyorlar. İsrail alır, ama vermez. İsrail, bu ülkeyi kendisi için dört ayaklı bir hayvan haline getirecek ve bu ülke hareket edemeyecektir.

Filistin işgal edildiği ve yok edildiği dönemde düşmanın deneyimini hatırlıyoruz. Hala katliam ve işkenceyle ve çocukları öldürerek tüm ülkeyi ele geçirmek istiyorlar. İsrail’in aslı budur. Bahreyn ilişkileri normalleştirerek tarihi bir suç işliyor. Hem bu ülke hem de ilişkilerini normalleştiren veya normalleştirmek isteyen Körfez ülkeleri, eğer kazandıklarını düşünüyorlarsa, yakında kaybettiklerini öğreneceklerdir. Onlar yeryüzünde kaybettiler, semada kaybettiler, halk ve vicdanları karşısında kaybettiler. Allah’ın izniyle zafer her zaman izzet ve onur sahiplerinin, özgürlerin ve direnenlerindir.’

Şeyh Naim Kasım konuşmasının bir başka bölümünde Lübnan parlamento seçimlerine atıfta bulunarak bu konuda şunları söyledi: ‘Hizbullah da insanların sesini duyurabilmesi ve seçeneklerini bir araya getirebilmesi için gelecekteki parlamento seçimlerinin yapılmasını isteyenler arasındadır ve bu zor ve gergin aşamadan yeni bir aşamaya gireceğiz.

ABD Büyükelçiliği'ne bağlı topluluğa bir bakın. Her zaman Hizbullah'a karşı hareket ediyor ve oklarını Hizbullah’ı eleştirmek için atıyorlar. Onlara soruyorum: Söyleyin, insanların sizi seçmesi için ne hizmet yaptınız?  Siz, büyükelçilik grubu, bu ülkede bir yer edinmek için yetkiniz kendi elinizde mi? Ya da ABD ve İsrail’in planına doğrudan katkıda bulunmak için çeşitli mevkilerde mi bulunmak mı istiyorsunuz? Bu, bu ülkeye ve vatandaşlarına değil, düşmanlara hizmet eden proje değil mi? Siz, ABD Büyükelçiliği'ne bağlı bu grubun siyasi programını hiç gördünüz mü? Hiç ekonomi ve ülkedeki durumla nasıl başa çıkacakları konusundaki seçim planlarını halka sundukları gördünüz mü?’

İsrail başbakanı, ilişkilerin normalleşmesinden bu yana ilk kez üst düzey bir heyetin başında pazartesi gecesi Bahreyn'in başkentine gitti ve Bahreyn medyasının açıklamalarına göre, üst düzey Bahreyn yetkilileriyle bir araya geldi ve Kral Hamad bin İsa Al-i Halife ve Veliaht Prens Salman bin Hamad Al-i Halife ile görüştü.

Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri, 10 Eylül 2020'de dönemin ABD Başkanı Donald Trump'ın arabuluculuğu ve baskısıyla Beyaz Saray'da Tel Aviv ile resmi olarak normalleşme anlaşması imzaladı ve bu rejimle ilişkilerini kamuoyuna duyurdu. BAE ile Siyonist rejim arasındaki ilişkileri normalleştirme anlaşması iki yıldır devam etse de ABD merkezli Axis, kısa bir süre önce İsrailli yetkililerden naklen, Tel Aviv ve Abu Dabi'nin yirmi yıldan fazla bir süredir istihbarat ve savunma konusunda işbirliği yaptığını ortaya çıkardı.

rasthaber

Yorumlar