MAZLUM YEMEN HALKININ SESİ DÜNYAYA İLETİLMELİDİR

Yemen Dışişleri Bakanı Hişam Şeref, ülkedeki insan hakları komitesi üyeleriyle yaptığı görüşmede, "Yemen'in mazlum halkının sesini dünyaya ulaştırmak gerekiyor." dedi. 

Görüntülenme: 697 Tarih: 16 Şubat 2022 23:12
MAZLUM YEMEN HALKININ SESİ DÜNYAYA İLETİLMELİDİR

El-Mesire haber ajansının bildirdiğine göre, Yemen Dışişleri Bakanı Hişam Şeref, Salı günü ülkenin İnsan Hakları Merkezi üyeleriyle bir araya geldi. Toplantı sırasında merkez, Hişam Şeref'e Yemen davasında BM Güvenlik Konseyi ihlalleri hakkında bir rapor sundu.

Yemen Dışişleri Bakanı, Yemen İnsan Hakları Merkezi üyelerinin çalışmalarını överek, Yemen halkının sesinin dünya tarafından duyulması için çaba harcanması gerektiğini vurguladı.

Yemen Dışişleri Bakanı, "Yemen davasında Güvenlik Konseyi ihlallerine ilişkin soruşturma yapılması, Yemen halkının sesini dünyaya duyurmak adına atılmış bir adımdır. Bu eylemler devam etmelidir." dedi.

Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü Yahya Seri ise dün yaptığı açıklamada ülkedeki askeri olaylara değindi. Yahya Seri, yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Suudi-BAE-Amerikan saldırgan koalisyonunun Yemen silahlı kuvvetlerinin sivil yerleri askeri amaçlarla kullandığı iddiası doğru değildir; bilakis sivil merkezleri ve tesisleri hedef almak için tamamen gerekçe aramaktır. Suudi saldırgan koalisyonunun sivil merkezlere ve tesislere yönelik saldırısının düşmanın Yemen halkının iradesini alt etme amacına ulaşamayacağını, bu saldırıların karşılıksız ve cezasız kalmayacağını vurguluyoruz."

rasthaber

Yorumlar