HAMAS'IN LÜBNAN TEMSİLCİSİ CEZAYİR BÜYÜKELÇİSİ İLE GÖRÜŞTÜ

 

Görüntülenme: 821 Tarih: 16 Şubat 2022 02:51
HAMAS'IN LÜBNAN TEMSİLCİSİ CEZAYİR BÜYÜKELÇİSİ İLE GÖRÜŞTÜ

Dün (15 Şubat Salı) İslami Direniş Hareketi (Hamas) Lübnan Temsilcisi Ahmed Abdülhadi'nin başkanlığındaki bir heyet Cezayir'in Lübnan Büyükelçisi Abdülkerim Rekayibi'yi Beyrut'taki büyükelçilik binasında ziyaret etti. 

Ziyaret esnasında Hamas'ın Lübnan temsilcisi, Cezayir büyükelçisine Filistin'deki son gelişmelerle, özellikle de işgal güçlerinin Kudüs'teki Şeyh Cerrah Mahallesi'ni tahliye etmek amacıyla yaptığı saldırılarla ve burada işgale karşı sürdürülen hak mücadelesiyle ilgili bilgiler verdi. 

Hamas Lübnan temsilcisi Abdülhadi, Filistin direnişinin, işgal rejiminin Şeyh Cerrah Mahallesi ahalisini yalnızlaştırmasına fırsat vermeyeceğini vurguladı. Kudüs Kılıcı Harekatı'nın denklemlerinin bugün hâlâ mevcut olduğunu hatırlatırken, işgal rejiminin tehcir ve yahudileştirme projelerine de karşı durulmasını istedi. 

Konuyla ilgili olarak Hamas tarafından yapılan açıklamada görüşmede, Lübnan'da yaşayan Filistinli mültecilerin durumlarından ve yaşadıkları sorunlardan da söz edildiği, Lübnan'ın yaşadığı ekonomik kriz karşısında UNRWA'nın Filistinli mültecilere destek için bir acil durum programı hazırlaması gerektiğinin dile getirildiği belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar