BAHREYN YÖNETİMİ ÜLKEYİ SİYONİST REJİME TESLİM ETTİ

Hizbullah merkez konseyinin bir üyesi, Bahreyn'deki Al-i Halife rejiminin düşman karşısında teslim olma ve bu ülkenin asil evlatlarına karşı ise zorbalık ve aşırılık politikası izlediğini söyledi. 

Görüntülenme: 866 Tarih: 14 Şubat 2022 06:35
BAHREYN YÖNETİMİ ÜLKEYİ SİYONİST REJİME TESLİM ETTİ

Hizbullah Merkez Konseyinin üyesi Şeyh Nebil Kavuk, Bahreyn'deki gelişmelere değinerek şunları söyledi: ‘Bahreyn meselesi, baskı ve ayrımcılığa maruz kalan, marjinalleştirilen, vatandaşlıktan çıkarılan mazlum ve acı çeken bir milletin hikâyesidir. Bu ülkeye hâkim olan rejim yabancılara vatandaşlık verirken bu ülkenin asil evlatlarını vatandaşlıktan çıkarmaktadır. Al-i Halife rejimi, düşman karşısında teslimiyet, bu ülkenin evlatlarına karşı zorbalık ve aşırılık politikası izlemiştir.’

Hizbullah’ın Lübnan'ın güneyindeki “el-Şahabiye” kasabasının Hüseyniyesinde düzenlenen siyasi toplantısında konuşan Şeyh Kavuk, bu ülkenin iç gelişmeleri hakkında konuştu ve şunları vurguladı: ‘Hizbullah, kabine toplantılarının aktif ve devamlı olmasında ısrar ediyor ve buna bağlı olarak yapı ve içerik olarak kabul edilemez bulduğu için bütçe tasarısının onaylanmasına karşı çıkıyor.

Bütçe maddelerinde yapılacak önemli hususları ve değişiklikleri değerlendirdik ve parlamentodaki bütçe inceleme oturumunda bunları onaylamaya çalışıyoruz. Lübnan vatandaşları arasında yoksulluğu artıracak olan maddelerin bütçeye dâhil edilmesi hiçbir şekilde kabul edilemez.

Bazı Lübnanlı yetkililer haysiyetleri ve Lübnan'ın ulusal itibarı ve onuru pahasına Suudileri tatmin etmeye çalışıyorlar. Oysa bizim herhangi bir tarafı razı etmek gibi bir sorunumuz yok.’

rasthaber

Yorumlar