HAMAS YETKİLİSİ EZBET SON GÜNLERDEKİ DİRENİŞ OPERASYONLARINI DEĞERLENDİRDİ

Filistin HAMAS Hareketi, işgal altındaki Kudüs'te Siyonistlere karşı gerçekleştirilen şehadet talep operasyonlarını destekledi ve Filistinli vatandaşlardan Siyonistlerin işgalciliği ve zorbalığı karşısında sessiz kalmamalarını istedi. 

Görüntülenme: 763 Tarih: 13 Şubat 2022 16:46
HAMAS YETKİLİSİ EZBET SON GÜNLERDEKİ DİRENİŞ OPERASYONLARINI DEĞERLENDİRDİ

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Kudüs ve diğer işgal altındaki Filistin topraklarındaki şehadet talep girişimleri destekledi ve bu operasyonların saldırganlara doğal bir yanıt ve tepki olduğunu belirtti. 
 HAMAS Hareketi sözcüsü Halit el Ezbet, "Pazar günü gerçekleşen Cenin, El Halil ve Nablus'taki kahramanca operasyonlar işgalci Siyonistlere karşı koymanın doğal bir parçasıdır. " diye konuştu. 
Filistinli yetkili   sözlerine şunları da ekledi: " Batı Şeria şehirleri ve işgal altındaki Kudüs'te gerçekleşen şehadet talep operasyonlar için Filistin halkını tebrik edip bireysel veya kitlesel olarak işgalcilere karşı yapılanları destekliyoruz."
HAMAS sözcüsü yerleşimcilerin Siyonist Rejim Ordusu desteğinde yaptığı saldırıları kınayarak bu tür "yerleşimci sürülerinin" Şey Cerrah'a yönelik saldırılarının işgalcilere karşı yangını daha da alevlendireceğini vurguladı. 
Filistinli yetkili, ayrıca Kudüs halkını ve İşgal Altındaki Filistin toprakları sakinlerini Şeyh Cerrah mahallesindeki insanları savunmaya ve onları işgalcilerin ve yerleşimcilerin saldırılarının kurbanı olmalarına izin vermemeye çağırdı.
İsrail rejimi geçen hafta Nablus'ta bir arabaya saldırdı, El Aksa Direnişi'nin üç üyesini öldürdü ve aşırılık yanlısı yerleşimcileri desteklerken buna karşılık olarak bir Filistinli aileyi Şeyh Cerrah mahallesinden kovmaya çalıştı ancak buna misilleme olarak bir Filistinli, Siyonist yerleşimciyi arabayla vurdu ve kaçtı. 
Gazze Şeridi'ndeki direniş grupları, geçen mayıs ayında Şeyh Cerrah mahallesine yapılan Siyonist saldırıya yanıt olarak Kudüs Kılıcı adlı bir füze operasyonu başlatarak on bir gün boyunca işgal altındaki topraklara binlerce roket ve füze fırlattı ve bunun sonucunda, işgal altındaki topraklar tamamen kapatıldı ve Siyonistler de şoka girdi.

TESNİM

Yorumlar