SİYONİST REJİMİN NABLUS'TA DÜZENLEDİĞİ TERÖR SALDIRISININ MESAJLARI NE? (ANALİZ)

Geçen hafta 8 Şubat Salı günü Siyonist Rejim terörist ordusu gün ortasında, Nablus şehrinin merkezinde canice bir terör saldırısında üçlü Filistinli genci kurşun yağmuruna tuttular ve ardından da cinayete kurban gidenlerin cenazelerini ortada bırakıp kaçtılar. 

Görüntülenme: 855 Tarih: 12 Şubat 2022 17:56
SİYONİST REJİMİN NABLUS'TA DÜZENLEDİĞİ TERÖR SALDIRISININ MESAJLARI NE? (ANALİZ)

Siyonist Rejim İsrail işgalci ordusu bu terör eyleminden bir saat sonra yayınladığı bildiride İsrail hedeflerini ve insanlarını vurmak için silahlı saldırı hazırlığında bulunan grubun üç üyesini hedef aldığını iddia etti.  Bu bildiride ayrıca bu kişilerin  daha önce de Siyonist Rejim İsrail  askeri araçlarını hedef aldığı bildirildi.

Siyonist Rejim İsrail ordusunun baş vurduğu bu terör eyleminin farklı mesajları bulunsa da bu mesajların üç tanesi incelenmeye değer ve dikkat çekicidir.

Siyonist Rejim Ordusunun bu canice saldırısında cinayete kurban giden gençler, El Aksa Şehitleri tugayı üyelerindendirler. El Aksa Şehitleri tugayı, Filistin Özerk Teşkilatı’nın omurgası sayılan Fetih hareketinin askeri kolu sayılır. Fetih hareketi son zamanlarda hep Siyonist Rejim İsrail ile güvenlik alanında da koordineli hareket isteyen Filistinli bir teşkilattır.

 

Bu terör saldırısının ilk mesajı terörün gerçekleştiği nokta ile alakalıdır. Bu terör eylemi Nablus şehrinin merkezinde gerçekleşmiştir. Öyle bir bölge ki  Filistin Özerk Teşkilatı’nın güvenlik makamları tarafından kontrol edilmesi planlanmıştı. Siyonist Rejim İsrail bu girişimi ile Filistin Özerk Teşkilatı’na rolünün sırf idari ve formalite bir rol olduğunu göstermek istedi. Terör eyleminin mekanı, bir yandan da işgalci Siyonist güçlerin terör eylemlerinde Batı Şeria’nın her noktasına saldırabileceklerini bu hususta hiçbir kısıtlama ve sınırlama tanımadıklarını açıkça gözler önüne serdi.

Siyonist Rejim İsrail terör ordusunun bu terör eyleminin ikinci mesajı suikaste uğrayan gençlerin Fetih hareketine mensup olmalarıyla ilgilidir. Bu üç genç, gece gündüz şiddete yönelmeden halk direnişi yanında olduklarını ve İsrailli sözde ortakları ile müzakere etmek peşinde olduklarını açıklayan Fetih Hareketi liderlerinin çocukları sayılırlar.  Ancak Siyonist işgalciler  bu girişimleri ile  hala silahlı direnişe inanan Fetih Hareketi mensuplarına  göz dağı vermek istedi. Aslında İsrail, Fetih Hareketine karşı HAMAS, Cihat ve Direniş  çocuklarına göre daha sert bile yaklaşabileceğini gösterdi. İşgalci Siyonistler bu tür sözde gözdağı vermeler ile Filistin halkının önemli bir bölümünü direnişe yanaşmaktan caydırabileceğini gösteriyor.

Siyonist canilerin bu terör saldırısının üçüncü mesajı da İsrail ordusunun yayınladığı bildiri ile ilgilidir. Siyonist Rejim İsrail ordusunun yayınladığı bildiride, üç genç adamın  bu rejimin güçlerine saldırmak istediklerini daha önce de askeri araçlara saldırdıklarını iddia etti.Unutulmamalıdır ki bu eylem, sırf bir suikast ve terör eylemidir, önceden planlanmıştır. İşgalciler bu gençleri sırf öldürmek istemiştir.

Bu bağlamda Siyonist Rejim İsrail, kim Batı Şeria’da silah taşırsa ve işgalcilere saldırma düşüncesinde olursa, öldürülecek ve yok edilecektir mesajı vermeye çalıştı.

Sonuçta işgalciler, Batı Şeria’yı stratejik derinlik olarak görüyorlar. Onlar bu bölgeye göz yummak istemiyorlar. Bu yüzden  Batı Şeria’daki Filistinlileri sindirmek ve sözünü ettikleri devletin özerkliğin ötesine geçmeyeceği düşüncesini Filistinlere aşılamak istiyorlar.

parstoday

Yorumlar