EL HIDRAN TERÖRİST ABD İLE IŞİD TERÖR ÖRGÜTÜ ARASINDAKİ İLİŞKİYİ GÜNDEME TAŞIDI

Irak Fetih hareketi milletvekili son zamanlarda, birçok gelişmiş Amerikan silahının, Irak'taki terör örgütü IŞİD'in eline geçtiğini duyurdu. 

Görüntülenme: 1258 Tarih: 11 Şubat 2022 02:22
EL HIDRAN TERÖRİST ABD İLE IŞİD TERÖR ÖRGÜTÜ ARASINDAKİ İLİŞKİYİ GÜNDEME TAŞIDI

El-Malume haber sitesinin bildirdiğine göre Irak meclisinde Fetih koalisyon liderlerinden olan Udey el-Hıdran dün Amerikan terörist askerlerinin ülkenin doğusunda Diyale ilindeki şüpheli hareketlilikleri hakkında uyarıda bulundu.

Hıdran geçtiğimiz birkaç ay içinde, ABD'nin Diyala ilindeki terör örgütü IŞİD'e askeri desteğinin arttığını, bu konunun, IŞİD unsurlarının "Hamrin", "Al-Havi" veya diğer alanlardaki sığınaklarında açıkça görüldüğünü belirtti.

Irak meclisinde Fetih koalisyon üyesi, başa keskin nişancılar ekipmanı olmak üzere Amerikan modern silahların Diyale ilinde IŞİD teröristlerine akın edilmesinin tehlikeli olduğunu ifade etti.

El-Hıdran IŞİD'in saldırılarının %90'ında bu silahları kullandığını ve bu konuda derhal soruşturma açılması gerektiğini belirterek, böylece bu silahın ve tedarikçilerinin geliş güzergahının belirlenmesi ve bu silahların IŞİD'e hangi tarafların teslim ettiğinin açıklanması gerektiğini söyledi.

PARSTODAY

Yorumlar