ŞAM HÜKÜMETİ İŞGAL REJİMİNE CEVAP VERMEK İÇİN TÜM MEŞRU YOLLARI KULLANACAĞINI DUYURDU

Suriye resmi haber ajansı SANA'nın verdiği habere göre Suriye dışişleri bakanlığı yayınladığı bildiride Siyonist Rejim'in kalleşçe tacizlerine değinerek Beyrut ve işgal altındaki Golan bölgesinden yapılan saldırıları kınadı. 

Görüntülenme: 1070 Tarih: 11 Şubat 2022 07:23
ŞAM HÜKÜMETİ İŞGAL REJİMİNE CEVAP VERMEK İÇİN TÜM MEŞRU YOLLARI KULLANACAĞINI DUYURDU

Suriye Dışişleri Bakanlığı bu bildiride şu ifadelere de yer verdi: "Bu tacizler, uluslararası kuralların, BM Anlaşması ve Lübnan ve Suriye ile ilgili BM kararlarının özellikle de 1974'teki 350 kararının açık ihlalidir. " 

Bu bildiride ayrıca şu ifadelere de yer verildi: "Bu taciz uluslararası kurum ve kuruluşların sessizliği ve Amerika'nıın destekleri sayesinde gerçekleştirilmektedir. Bu durum kuşkusuz durumu daha da vahimleştirecektir." 

Suriye Dışişleri Bakanlığı, "Suriye hükümeti, Siyonist rejimi bölgede barış ve istikrar ile uluslararası güvenlik için tehlikeli olan saldırganlık ve canice tacizlerini sürdürmesi konusunda uyarmakta ve bu saldırıların sonuçlarının faillerine döneceğini vurgulamaktadır. " ifadelerine de yer verdi. 

Bakanlık, Suriye'nin bu saldırılara yanıt vermek için tüm meşru yolları kullanma hakkına sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

Suriyeli bir askeri kaynak, Çarşamba günü 12:56 sularında , Siyonist rejimin Beyrut'un güneydoğusundan Şam'a birkaç roket ateşlediğini söyledi.

TESNİM HABER AJANSI

Yorumlar