İMAM HAMANEİ İNKILABIN YIL DÖNÜMÜNDE STRATEJİK DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei, İslam İnkılabı zaferinin 43. yıl dönümü münasebetiyle bugün İran Ordusu Hava Kuvvetleri komutanları ve personelleri ile görüştü. 

Görüntülenme: 754 Tarih: 09 Şubat 2022 15:36
İMAM HAMANEİ İNKILABIN YIL DÖNÜMÜNDE STRATEJİK DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei bu görüşmede yaptığı konuşmasının başında sağlık çalışanlarının bildirdiği protokollere uyduğunu belirterek; “Bu protokollere uymayı kendim için bir vazife olarak görüyorum. Maske takmakta ısrarcıyım ve üçüncü doz aşıyı da yaptırdım” dedi.

İmam Hamanei, halka sağlık çalışanlarının önerilerine uymalarını ve onların uygun ve gerekli bulduklarını yerine getirmelerini tavsiye etti.

İmam Hamanei, “İran Ordusu Hava Kuvvetleri komutanları ve personelleri 8 Şubat 1979’da İmam Humeyni (ra) ile görüşerek, O’na bağlılıklarını bildirmişlerdi. Bu biat; hedeflere, ideallere bağlılıktı. İmam’ın güçlü komutanı olduğu kutsal cihada bağlılıktı” ifadesini kullandı.

İslam Devrimi Lideri, “Hava Kuvvetlerinde bulunan şimdiki nesil o zaman yoklardı ama İnkılabın ilkelerine bağlı bir şekilde çalışarak, hareket ederek o zamandaki hava kuvvetleri personelinin iftiharına ve faziletlerine ortaktırlar. Herkes bu ideallerin yolunda hareket ederse, aslında bu harekete ortaktır. Hava Kuvvetleri'nin 8 Şubat 1979’daki hareketi, Pehlevi rejiminin çürümüş bedenine indirilen son darbe oldu ve onun temelini yıktı” ifadelerinde bulundu.

İmam Hamanei; “ABD'nin hesaplarının şimdi de yanlış olduğunu vurgulayarak, Amerika hiç hesap etmediği yerden darbe yiyor. ABD'nin önceki ve şimdiki başkanı (Trump ve Biden) el ele vererek Amerika’nın kalan imajını zedelediler.” dedi.

İmam Hamanei; Şehit Süleymani'nin adının ve fotoğrafının sosyal medyadan kaldırılmasını hatırlatarak medya diktatörlüğünü, Batılı güçlerin diktatörlüklerinden biri olarak adlandırdı. Batı politikalarına aykırı herhangi bir kelime veya görüntünün yayınlanmasını yasaklıyorlar. Karşılığında da bu alanı İslam'ı ve İslam Cumhuriyeti'ni yıkmak için kullanıyorlar.

İmam Hamanei, “Düşman cephesi bugün toplu bir saldırı başlatmış; yani ekonomi, siyaset, güvenlik ve medya olmak üzere her yönden saldırıyor. Dolayısıyla buna karşılık bizim de hareketimiz toplu bir hareket olmalı. Her yönde çaba sarf etmeliyiz” diye kaydetti.

İmam Hamanei konuşmasının sonunda, art niyetli düşmanların isteğine karşı ülkenin artan ilerlemesinin millet için daha iyi bir gelecek vaat ettiğini belirterek, “İslam Cumhuriyeti bu 43 yıl içinde güçlü bir şekilde ilerledi ve her geçen gün daha güçlü hale geldi. Bu hareket gelecekte de devam edecek ve düşman yine başarısız kalacaktır” ifadesini kullandı. 

RASTHABER

Yorumlar